Csak egy házaspár lakik a faluban 45 éve: ilyen boldogok egyetlen rádiójukkal
Ez a csodás kis falu tényleg a világ végén van.

la estrella
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor azt halljuk, hogy az Isten háta mögött, valami igazán hasonlóra kell gondolnunk, mint La Estrella. A spanyol falu ugyanis szinte a világ végén van, vagy legalábbis nekünk, a civilizációhoz szokott, kényelmes embereknek úgy tűnik.

Csak a rádió

A település azonban nemcsak arról híres, hogy mindentől távol van, és nem lehet közúton megközelíteni, hanem a neve azért járta be a világot, mert kiderült, hogy mindössze ketten, egy idős házaspár tagjai élnek ott.

A külvilággal egy mobiltelefon és egyetlen rádiójuk köti össze a párt  - ennek ellenére boldogok és elégedettek. Ráadásul térerő sincs mindenütt, általában fel kell mászniuk a közeli domb tetejére, ha telefonálni akarnak.

45 éve csak ketten

A BBC írt egyik cikkében Sinforosa Sanchóról és Juan Martin Colomerről. Ők La Estrella, az elhagyatott hegyi falu utolsó lakói. 45 éve élnek a csodás természeti közegben, a legközelebbi településtől 25 kilométerre. Kutyákkal, macskákkal és csirkékkel osztják meg az életüket.

Mindketten a faluban születtek, és ott is öregedtek meg: "Ez a mi otthonunk, a mi földünk. Itt áll a házunk, vannak állataink, itt van a kertünk és itt vannak a gyökerek. Mi soha nem megyünk el" - nyilatkozta a feleség a lapnak.

Maradnak

Nem teljesen magányosak, zarándokok ugyanis elvétve feléjük tévednek. Hajdanán működött iskola a faluban, két vendéglővel is büszkélkedtek és voltak üzletek is. A falu lakói mezőgazdaságból éltek, de az 1950-es évektől egyre kevesebben maradtak a településen a nehéz körülmények miatt. 1980-ban mentek el az utolsók, azóta csak ketten laknak La Estellában, ők, akik a halálukig kitartanak szeretett otthonuk mellett.

Ezt is szeretjük