15 kultikus város, amit látnod kell

A következő 15 nagy hírű és gyönyörű várost egyszer mindenképpen látogasd meg.

Dia

Toronto, KanadaKanada legnagyobb városa valódi világváros, egyben a bolygó egyik legmultikulturálisabb városa, mely csaknem száz nációnak ad otthont. Ha itt jársz, elsőként vedd célba az 553 méter magas CN Towert, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra.

Toronto, Kanada

Kanada legnagyobb városa valódi világváros, egyben a bolygó egyik legmultikulturálisabb városa, mely csaknem száz nációnak ad otthont. Ha itt jársz, elsőként vedd célba az 553 méter magas CN Towert, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra.

Dia

 	Agra, India  	Agra a Kelet egyik leglenyűgözőbb városa. Az olyan világhírű látnivalókat is itt csodálhatod meg, mint a Tádzs Mahal, valamint a Vörös Erőd, melyek 1983 óta az UNESCO Világörökség részét képezik.

Agra, India

Agra a Kelet egyik leglenyűgözőbb városa. Az olyan világhírű látnivalókat is itt csodálhatod meg, mint a Tádzs Mahal, valamint a Vörös Erőd, melyek 1983 óta az UNESCO Világörökség részét képezik.

Dia

Szentpétervár, OroszországAz 1703-ban alapított Szentpétervár Moszkva után Oroszország második legnépesebb városa. Több mint kétszáz évig volt az ország kulturális és politikai központja, minek köszönhetően ma számtalan lenyűgöző történelmi látnivalóval várja az utazókat. A városközpont az UNESCO Világörökség részének számít.

Szentpétervár, Oroszország

Az 1703-ban alapított Szentpétervár Moszkva után Oroszország második legnépesebb városa. Több mint kétszáz évig volt az ország kulturális és politikai központja, minek köszönhetően ma számtalan lenyűgöző történelmi látnivalóval várja az utazókat. A városközpont az UNESCO Világörökség részének számít.

Dia

 	Róma, Olaszország  	Az örök városként ismert Róma páratlan hangulatával is elvarázsol, nem beszélve világhírű látnivalóiról. A Colosseum, a Vatikán, a Pantheon vagy a Forum Romanum bebarangolása mellett azonban további kincsekre is érdemes felfigyelned: a Campo de’Fiori és a Trastevere városrész kétségkívül ezek közé tartozik.

Róma, Olaszország

Az örök városként ismert Róma páratlan hangulatával is elvarázsol, nem beszélve világhírű látnivalóiról. A Colosseum, a Vatikán, a Pantheon vagy a Forum Romanum bebarangolása mellett azonban további kincsekre is érdemes felfigyelned: a Campo de’Fiori és a Trastevere városrész kétségkívül ezek közé tartozik.

Dia

 	Prága, Csehország  	A Franz Kafka szülőhelyeként ismert, gazdag építészeti, kulturális és vallási örökséggel rendelkező cseh város számos látnivalót tartogat - többek között a Világörökség részét képező óvárost, melyet gótikus, reneszánsz, barokk és rokokó stílusú épületek tesznek sokszínűvé.

Prága, Csehország

A Franz Kafka szülőhelyeként ismert, gazdag építészeti, kulturális és vallási örökséggel rendelkező cseh város számos látnivalót tartogat - többek között a Világörökség részét képező óvárost, melyet gótikus, reneszánsz, barokk és rokokó stílusú épületek tesznek sokszínűvé.

Dia

Lisszabon, PortugáliaA 21. századi Lisszabon az ellentétek városa. Százéves villamosokat, középkori épületeket épp úgy láthatsz itt, mint modern bevásárlóközpontokat. A mediterrán hangulat mellett a portugál építészet lenyűgöző csodáiért is érdemes idelátogatnod - a Belém-tornyot, a Hieronymites-kolostort és a katedrálist semmiképp se hagyd ki.

Lisszabon, Portugália

A 21. századi Lisszabon az ellentétek városa. Százéves villamosokat, középkori épületeket épp úgy láthatsz itt, mint modern bevásárlóközpontokat. A mediterrán hangulat mellett a portugál építészet lenyűgöző csodáiért is érdemes idelátogatnod - a Belém-tornyot, a Hieronymites-kolostort és a katedrálist semmiképp se hagyd ki.

Dia

 	London, Nagy-Britannia  	Az örökké megújuló és mindig nyüzsgő Londonban olyan varázslatos látnivalók fogadnak, mint a London Eye, a British Museum, a Westminster Apátság, a Big Ben vagy a parlament. A sokszínű kavalkád után pedig nyugalomra lelhetsz, ha a falusias hangulatú Greenwich-be látogatsz.

London, Nagy-Britannia

Az örökké megújuló és mindig nyüzsgő Londonban olyan varázslatos látnivalók fogadnak, mint a London Eye, a British Museum, a Westminster Apátság, a Big Ben vagy a parlament. A sokszínű kavalkád után pedig nyugalomra lelhetsz, ha a falusias hangulatú Greenwich-be látogatsz.

Dia

 	Bruges, Belgium  	Európa egyik leggyönyörűbb középkori városa a csatornákkal és macskaköves utcákkal tarkított Bruges, ahol a kontinens legmagasabb téglából épült tornyát is megtekintheted, ezenkívül pedig ellátogathatsz a Szent Vér-bazilikához, a Groeninge Múzeumba vagy Michelangelo Madonna-szobrához.

Bruges, Belgium

Európa egyik leggyönyörűbb középkori városa a csatornákkal és macskaköves utcákkal tarkított Bruges, ahol a kontinens legmagasabb téglából épült tornyát is megtekintheted, ezenkívül pedig ellátogathatsz a Szent Vér-bazilikához, a Groeninge Múzeumba vagy Michelangelo Madonna-szobrához.

Dia

Berlin, NémetországNémetország fővárosa és egyben legnagyobb városa, Berlin számtalan látnivalót tartogat - közéjük tartozik az Alexanderplatz, a dóm, a Gendarmenmarkt, a Bradenburgi Kapu, a Nikolaiviertel és a Múzeumsziget, annak lebilincselő, sokszínű gyűjteményével.

Berlin, Németország

Németországvárosa és egyben legnagyobb városa, Berlin számtalan látnivalót tartogat - közéjük tartozik az Alexanderplatz, a dóm, a Gendarmenmarkt, a Bradenburgi Kapu, a Nikolaiviertel és a Múzeumsziget, annak lebilincselő, sokszínű gyűjteményével.

Dia

 	New York, USA  	Az öt városrészből álló New York az USA legnépesebb metropolisza. A Szabadság-szobor, a Times Square és az Empire State Building megtekintése életre szóló élménnyel ajándékoz meg, ha pedig a világ egyik legkülönlegesebb gyűjteményére vagy kíváncsi, a Metropolitan Múzeumban a helyed.

New York, USA

Az öt városrészből álló New York az USA legnépesebb metropolisza. A Szabadság-szobor, a Times Square és az Empire State Building megtekintése életre szóló élménnyel ajándékoz meg, ha pedig a világ egyik legkülönlegesebb gyűjteményére vagy kíváncsi, a Metropolitan Múzeumban a helyed.

Dia

Brüsszel, BelgiumAz Európai Unió és a NATO székhelyének számító, hatalmas épületekkel övezett város a középkor hangulatát eleveníti fel. Ebben többek között olyan népszerű látványosságok segítenek, mint a királyi palota, a városháza és a Miasszonyunk-templom.

Brüsszel, Belgium

Az Európai Unió és a NATO székhelyének számító, hatalmas épületekkel övezett város a középkor hangulatát eleveníti fel. Ebben többek között olyan népszerű látványosságok segítenek, mint a királyi palota, a városháza és a Miasszonyunk-templom.

Dia

 	Párizs, Franciaország  	Párizs nem véletlenül számít az európai kultúra fellegvárának. A főbb látványosságok - mint az Eiffel-torony, a Louvre vagy a Notre Dame - megtekintése mellett érdemes a Szajna-parton és a város valamely parkjában is egy romantikus sétát tenni, hogy a francia főváros varázslatos hangulatát még jobban magadba szívhasd.

Párizs, Franciaország

Párizs nem véletlenül számít az európai kultúra fellegvárának. A főbb látványosságok - mint az Eiffel-torony, a Louvre vagy a Notre Dame - megtekintése mellett érdemes a Szajna-parton és a város valamely parkjában is egy romantikus sétát tenni, hogy a francia főváros varázslatos hangulatát még jobban magadba szívhasd.

Dia

Edinburgh, Nagy-BritanniaA leggyönyörűbb és legtitokzatosabb templomoknak otthont adó városban nemcsak az ősi skót és kelta hagyományok elevenednek fel előtted, de a elmúlt századok kísértettörténeteinek is utánajárhatsz.

Edinburgh, Nagy-Britannia

A leggyönyörűbb és legtitokzatosabb templomoknak otthont adó városban nemcsak az ősi skót és kelta hagyományok elevenednek fel előtted, de a elmúlt századok kísértettörténeteinek is utánajárhatsz.

Dia

 	New Orleans, USA  	A Louis Armstrong szülővárosaként ismert New Orleans Amerika egyik legvarázslatosabb városa, melyet gazdag kultúrája tesz különlegessé. A városban járva elbűvölő szépségű, déli stílusú épületek között sétálhatsz, ellátogathatsz a francia negyedbe, de gyönyörködhetsz a Mississippiben is.

New Orleans, USA

A Louis Armstrong szülővárosaként ismert New Orleans Amerika egyik legvarázslatosabb városa, melyet gazdag kultúrája tesz különlegessé. A városban járva elbűvölő szépségű, déli stílusú épületek között sétálhatsz, ellátogathatsz a francia negyedbe, de gyönyörködhetsz a Mississippiben is.

Dia

Madrid, SpanyolországSpanyolország fővárosában, az Európai Unió harmadik legnépesebb városának számító Madridban egy pillanat alatt belecsöppenhetsz a legendás éjszakai életbe, ezenkívül gyönyörű parkokban andaloghatsz, és számos kulturális látványosságot megnézhetsz - közöttük a Pradót vagy épp a Thyssen-Bornemisza Múzeumot.

Madrid, Spanyolország

Spanyolországvárosában, az Európai Unió harmadik legnépesebb városának számító Madridban egy pillanat alatt belecsöppenhetsz a legendás éjszakai életbe, ezenkívül gyönyörű parkokban andaloghatsz, és számos kulturális látványosságot megnézhetsz - közöttük a Pradót vagy épp a Thyssen-Bornemisza Múzeumot.
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: