A Gestapo egykori bázisa ma is megtekinthető a Svábhegyen: 8 egészen különleges sétatúrát mutatunk
Budapest a benne lakóknak is számos érdekességet tartogat.

budapest ősz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Turistának lenni a saját városodban nemcsak lehetséges, hanem egyenesen ajánlott is. Ha hiányzik az utazás, vagy érezted már úgy, hogy nap mint nap csak átrohansz Budapesten, és nincs időd a szépségeit felfedezni, akkor neked valók a szervezett séták. 

Ezek a túrák mindig valamilyen érdekes és izgalmas szempontból közelítik meg a főváros egyes helyszíneit, bemutatva sosem látott, rejtett kincseket, zugokat is. Az irodalom- és művészetrajongók, a kultúra vagy éppen a gasztronómia szerelmesei számára ezek mind nagyszerű lehetőségnek ígérkeznek. Mindig különös érzés abba belegondolni, hogy kik éltek, tettek-vettek és milyen történelmi események zajlottak az általunk ismert házfalak mögött, az utcákon és a tereken.

Különleges séták a fővárosban

A főváros a föld felett és alatt  számtalan gyönyörűségeket rejt, a különböző tematikus sétákon kiderülhet, hol éltek és alkottak a legnagyobb íróink, hogy kapcsolódnak a Gellért-hegyhez a boszorkányperek, illetve milyen épületeket érdemes megcsodálni Zuglóban.

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary. Képek forrása: Indafotó/dizo, anna schwelung, Christa68, Wikipédia/VinceB, Fortepan/Budapest Főváros Levéltára/Városrendezési és Építészeti Osztályának fényképei, Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük