Repülés a KLM business-részlegén: megmutatjuk az elnöki lakosztályhoz méltó luxust
A KLM az ülésektől az étlapig mindent átgondolt.

repulo landol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A KLM 2013 júliusában helyezte üzembe az első megújult World Business Class kabint. Az ággyá alakítható ülés csak egy a sok fejlesztés közül, ami a pihenést és kényelmet biztosítja a holland légitársaság fedélzetén. 

A KLM a kabin átalakításakor nagy hangsúlyt helyezett a tipikus holland stílusjegyekre, melyek a márka identitásához tartoznak, emellett azonban az étlap és a cég környezettudatos döntései is említést érdemelnek.

KLM Business Class

Hella Jongerius, holland dizájner kézműves és ipari előállítási technikák kombinálásával hozta létre az új üléseket, melyeknél a funkcionalitás mellett a kényelmi szempontok is nagy szerepet játszottak. Az ülésnek és a nagy személyes térnek hála olyan kellemesen hátradőlhetsz, mintha egy elnöki lakosztály foteljében ejtőznél.

Az ülésekben kényelmesen elfért Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is 198 centis magasságával.
Az ülésekben kényelmesen elfért Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is 198 centis magasságával.

A dizájner a business-részleg kabinját is újratervezte - a szőnyegektől kezdve a függönyökön át, a nagy, puha párnákat, a luxusanyagokat és az új, ággyá alakítható üléseket egyaránt. A 206 centiméter hosszú ülések teljesen vízszintesre dönthetőek, így maguk az ülések nagyobb privát szférát, a beléjük épített áramforrások nagyobb kényelmet biztosítanak.

img-0874

A vadonatúj szórakoztató rendszer 18 colos képernyővel, HD minőségű filmekkel és 12 nyelvű, érintőképernyős navigációs menüvel rendelkezik.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kézműves és ipari elemek keveredése megerősíti a személyre szabottság érzését. A KLM jellegzetes kék színű, delfti porcelánból készült, miniatűr házait a légitársaság business-osztályon utazó utasai kapják ajándékba, de az egyedi tervezésű darabok - melyek mind különleges holland épületek élethű másolatai - ma már a gyűjtők nagy kedvencei. A KLM csapat személyes szervize pedig csak tovább fokozza a különleges utazás élményét.

house klm

A holland jellegzetességek a KLM személyzet egyenruhájában is felfedezhetőek, melyeket a híres divattervező, Mart Visser álmodott meg.

klm2

Egy további holland dizájnikon, Marcel Wanders szintén hozzájárul a luxushoz a nevével fémjelzett terítékkel. Az új szervizelemek készítésénél Wanders-nek figyelembe kellett vennie a fedélzeti személyzet munkamenetét, illetve a környezeti megfontolásokat.

wanders

A kényelem a szolgáltatások minden egyes szegmensében visszaköszön. A KLM újítása, hogy az utasok bármikor étkezhetnek a hosszú távú utazás során, így nem kell alkalmazkodniuk az eredeti felszolgálási tervhez. A holland légitársaság először johannesburgi, majd bangkoki, legutóbb pedig tokiói járatán is elérhetővé tette az „Anytime for you” szolgáltatást, melynek igénylésével az utasok öt kiváló fogást élvezhetnek, amikor csak kedvük tartja.

wbc seat2 -rgb

A KLM 2013 óta folyamatosan újította fel flottáját az új WBC kabinokkal. A Dreamliner gépek után a Boeing 777-300-as és 777-200-as típusú gépek kaptak új belsőt, ezután következtek a Boeing 747-esek, és végül tavaly év végén az Airbus A330-asok. A légitársaság tervei szerint az idei év végére az egész flotta már az új World Business Class-szal repteti utasait.

A KLM figyel rá, hogy a fenntarthatóság minden fejlesztésében meghatározó szerepet töltsön be. 2013-ban az új kabinokban lefektetett szőnyegek elkészítésekor például újrahasznosított norvég gyapjút és a KLM-dolgozók korábbi egyenruhájának anyagrészleteit használta fel a vállalat. Ezzel a KLM lett az első légitársaság, ami olyan szőnyeget használt a járatain, mely követi a körkörösség elvét. Mi több, a már nem használható szőnyegeket a gyártó visszaveszi, hogy nyersanyagként újra felhasználhassa őket.

klmcabin-hi-res10001


A Holland Királyi Légitársaság évente 40 millió ételt kínál utasainak, ami a fedélzeti étkeztetés környezetkímélőbb megoldásainak előtérbe helyezésével is jár, ezért az ételek alapanyagai csakis ellenőrzött forrásból származhatnak. 
Az Air France - KLM hosszú évek óta arra törekszik, hogy csökkentse a tevékenysége okozta környezeti hatásokat, és elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt, emellett támogatja az éghajlati változásokkal kapcsolatos kutatásokat, finanszírozza az erdőirtás ellen küzdő szervezetek tevékenységét, és hozzájárul a bioüzemanyagok fejlesztéséhez.

business

A tavalyi évtől a World Business Class borkínálatába 55 organikusan előállított borból készített válogatást csempészett a KLM beszerzője, aki hisz abban, hogy egy jó bor ne tartalmazzon vegyszereket vagy túl sok szulfitot. A Holland Királyi Légitársaság fenntarthatósági alapelveihez jól passzolt a bioborok bevezetésének ötlete, így egy-egy organikus nedűt állandósít majd a fedélzeti kínálatban.

A legrondább repülős ételek

Nemcsak finomságok kerülnek a tálcára. Néha a repülőkön egyenesen gusztustalanul sikerül kihozni az ételt. Mutatunk néhány esetet, melyre ránézni is rossz!

A képek forrása: blog.klm.com.

Ezt is szeretjük