Éljétek át a hóvarázst Szlovákiában (x)

A Magas-Tátra kiváló sípályákkal, családi attrakciókkal és fejedelmi kikapcsolódással vár három lenyűgöző hegyi panorámával rendelkező síközpontjába.

1 cover LomnickyStit ©SLOVAKIA TRAVEL-MartinSopinec brand3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csomagoljátok össze a gyerekeket, beszéljétek rá a társaságot vagy csak romantikus kettesben induljatok el a Tátrába. A kirándulást a Kárpátok második legmagasabb hegycsúcsán – a Lomnici-csúcson (Lomnický štít - 2634 méter tengerszint feletti magasság) kezdhetitek, ahova kabinos drótkötélpálya vezet. Készüljetek fel a pazar kilátásra, amely a függő pallóról nyílik és a felszolgált remek kávéra. Ha megfelelő időpontot fogtok ki, akár éjszakázhattok is itt fenn a magasban. Tátralomnicon (Tatranská Lomnica) csakis természetes havon fogtok síelni. A síközpont többféle nehézségi szintű pályával rendelkezik, amelyek közül kiemelkedik Szlovákia legigényesebb sípályája – a fekete 40 %-os meredekségű pálya a Lomnici-nyeregben (Lomnické sedlo).

Fotó: SLOVAKIA TRAVEL / Martin Šopinec
Fotó: SLOVAKIA TRAVEL / Martin Šopinec

Ha azt hiszitek, hogy a szánkózásból már régen kinőttetek, az Ótátrafüredi (Starý Smokovec) Tarajkán (Hrebienok) talán ismét visszatér a gyerekkori nosztalgia. A mókás és szinte vég nélküli csúszást a két és fél kilométer hosszú kizárólagosan szánkózás részére kijelölt pályán biztosan élvezni fogjátok. Merüljetek el az optikai illúziókban a mesebeli Tricklandiában vagy látogassatok el a lézerekkel és kiterjesztett valósággal teli Kvantáriumba. Tarajkán tegyetek egy varázslatos sétát a tizenegy méteres jégtemplomban, amely idén a jeruzsálemi Szent Sír-templomot mintázza. A jégvarázst 1900 jégtömb alkotja és este még látványosabb a művészi megvilágításban. Több koncertet is élvezhettek a helyszínen.

Fotó: Marek Hajkovský QEP, Región Vysoké Tatry
Fotó: Marek Hajkovský QEP, Región Vysoké Tatry

Mit szólnátok egy kis kényeztetéshez síelés után a hegyvidéki szálloda wellness részlegén vagy egy felmelegítő egzotikus vízivilághoz szinte egyenesen a hegycsúcsok alatt? A relaxáció és a szórakozás - például gyerekek részére egy kalózhajón – párosítása a havas élményekkel együtt tökéletes egészet alkot. Az Ótátrafüredtől mindössze negyedórás autóútra található poprádi AquaCity víziparkban csak választani kell a termálvizes medencék, jótékony masszázsok, forró szaunák és pezsgőfürdők közül. 

Fotó: Vicktor Belicak, @travelbedeker
Fotó: Vicktor Belicak, @travelbedeker

A sífutás rajongóit a Csorba-tó (Štrbské Pleso) ejti rabul. A tökéletes panorámát nyújtó befagyott hegyi tó körüli sétát ki lehet egészíteni elegáns csúszással a kijelölt nyomvonalakon, miközben a festői tátrai völgyek látványában lehet gyönyörködni. Az síközponttól nem messze található a podbanszkói (Podbanské) exkluzív wellness szálloda kilátással Szlovákia ikonikus szimbólumára - a Kriván (Kriváň) hegycsúcsra. A Magas-Tátra remek téli üdülést kínál 24 km összhosszúságú sípályákkal, fantasztikus téli túrákkal tizenkét hegyi menedékházhoz, valamint késő tavaszig tartó hógaranciával.

Fedezzetek fel további inspirációkat a www.slovakia.travel/hu weboldalon és tervezzetek be egy élményteli téli üdülést Szlovákiában. 

(Képek forrása: SLOVAKIA TRAVEL)

Advertisement

Ezt is szeretjük