8 gyönyörű kerékpárút Budapest mellett: csodálatos élmény végigbringázni rajtuk

Csak kerékpárral is elérhető útvonalakat mutatunk Budapest környékén.

szentendre kerékpár duna part
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem muszáj tömegközlekedéssel végigdöcögnie a fővároson annak, aki egy élményekben gazdag túrát tenne az otthonától picit távolabb. Jó időben tökéletes alternatívát jelent az utazásra a kerékpár.

Budapesttől elérhető távolságban számos izgalmas, gyönyörű útvonal és látnivaló bújik meg, amely két keréken is könnyen felfedezhető. A kellemes nyári meleg szinte csábít az indulásra.

Kerékpárral Budapest környékén

Szinte bármelyik irányban indul is el az ember, Budapesttől 10-20 kilométeres távolságra máris olyan hangulatos úti célokba botlik, ami az egész család számára felejthetetlen élmény. Remek lehetőségek ezek az útvonalak arra az esetre, ha csak egy napotok van a kiruccanásra, vagy ha nem vágytok a hétvégi dugókra az M7-es kivezetőjénél.

A túraútvonalak hossza a városon belüli kezdőponttól változhat, a legegyszerűbb az adott kerülethez közelebbi útvonalat választani, amely nyugodt körülmények között, viszonylag kevés autóutat érintve érhető el. A pontos tervezésben segítséget nyújthatnak a főváros kerékpársávjait is mutató térképek.

(Borító- és ajánlókép: Duna-part Szentendrén, forrás: Országalbum/akoshurguly.)

Ezt is szeretjük