4 szuper jégpálya Budapesten, amit imádni fogsz: árakkal, szolgáltatásokkal mutatjuk őket
Budapest szinte minden kerületében szuper jégpályákat találhat az ember, némelyikért azonban érdemes utazni picit.

GettyImages-619648866
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyobb karácsonyi vásárok, piacterek közkedvelt helyszínei a kisebb-nagyobb, sokszor kerületi lakosoknak ingyenes, szabadtéri jégpályák, ahol az egész család kedvére szórakozhat. A vásárok bezárta után több helyen a pályák sem üzemelnek tovább, ám a fővárosban még így is temérdek lehetőség adott.

Budapesten szerencsére nemcsak a nagyobb jégcsarnokok állnak a korcsolyázni vágyók rendelkezésére, de a szabad ég alatt is több helyen csúszhatnak. Némelyikért valóban érdemes felszállni a tömegközlekedési eszközre, az élmény garantált, a szolgáltatások köre pedig széles. Arra azonban most fel kell készülni, hogy a védettségi igazolványt fel kell mutatni belépésnél, a melegedőkben pedig szükséges a maszk használata.

Budapest Park Jégvilág

A Budapest Parkban nemcsak a remek koncerteket élvezheti a közönség, a fesztiválszezonon túl egészen új szerepet kap a helyszín: decembertől februárig a korcsolyázás tere lesz a nagytánctér. Itt hatalmas területen, közel 1300 négyzetméteren csúszkálhattok hétköznap délutánokon és hétvégén egész napokon. Közkívánatra már nem 90 percekre lehet jegyet váltani, hanem hétköznap egész délutánra vagy estére, hétvégén egész délelőttre vagy egész délutánra/estére. Az idősávok után takarítás következik. Az ár 1499 forint, hétvégén 1999 forint, de 9. kerületi lakcímkártyával és 10 év alattiaknak 749 forintért elérhető, illetve hétvégén 999 forintért. A gyerekeknek külön pályaszakaszt is működtetnek. 

A park többi része egyébként ingyen látogatható. Korcsolya és jégpingvin bérlésére van lehetőség, sőt bizonyos napokon oktatást is szerveznek. A hangulat fergeteges, a büfé is szuper, forró italok melegíthetnek fel a sportolás után repohárban, néha élőzene is vár. Egyetlen hátrány talán, hogy a korcsolyaélezés szolgáltatás még nem megoldott.

Müpa Jégpálya

Szintén decembertől február 22-éig tart nyitva a Müpa jégpályája, ahol a dunai panorámát és esetenként az élőzenét élvezhetik az emberek a korcsolyázás közben. A pálya 300 négyzetméter körüli, sátorral fedett.

Hétköznap délután-este, hétvégén reggeltől estig nyitva tart. A pálya ingyenesen használható, korcsolyabérlésre van lehetőség, a helyszín gyönyörű, a mesevilágot idéző Müpa Sátor pedig a kicsiket és a nagyokat is elvarázsolja.

Bálna jégpálya

Csodás panoráma előtti korcsolyázásra a Bálna jégpályáján is van lehetőség a Nehru part felőli teraszon. A 450 négyzetméternyi területen ingyenesen korcsolyázhatnak az érkezők. Február 27-éig tartanak nyitva mindennap, pénteken és szombaton ráadásul egészen este 22 óráig. A pályát 14 és 15 óra között tartják karban, ez idő alatt az nem látogatható.

Korcsolyakölcsönzés elérhető 26-os mérettől 1000 forintért, de kaució vagy igazolvány szükséges, kisebb gyerekeknek cipőre csatolható csúszka kérhető. Korcsolyaélezés is elérhető itt 1500 forintért, illetve zárható csomagmegőrző 500 forintért. A dunai panoráma varázslatos, kellemes program kezdőknek, családoknak is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csepeli Jégpark

A csepeli Szent Imre téri jégpálya és jégfolyosó már kialakítása miatt is különleges a fővárosban, látványvilága pedig páratlan. Az összterülete 950 négyzetméter, és február végéig működik. Tanulópályát is kialakítottak benne, hétköznapokon 8 és 14 óra között csoportos oktatás zajlik rajta, a gyerekeknek ilyenkor ez és a kölcsönzés is ingyenes. A nagyközönség számára 14 órától 21 óráig elérhető hétköznapokon, hétvégén már 8 órától látogatható. 

Felnőttek is kérhetnek egyébként oktatást előzetes bejelentkezéssel. Kerületi lakcímkártyával 700, másoknak 1200 forint a belépő, a kölcsönzés 700 forint, míg az élezés 1000. A maradandó élmény garantált, megéri érte 10 percet utazni a belvárosból.

Túrák Budapesten

A túrázás is remek program, ha az időjárás engedi, és még Budapestet sem kell feltétlenül elhagyni, ha egy kis mozgásra vágytok csodás helyeken.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük