Így utazz ingyen a Kanári-szigetekre: íme, a részletek

Szkeptikus vagy a hasonló ígéretekkel szemben? Most kiderül, mennyire jogosan.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy port kavart az internetes fórumokon egy ingyenes nyaralást ígérő hirdetés: az ajánlat szövege szerint a jelentkező családjával együtt eltölthet egy remek hetet szinte luxuskörülmények között a Kanári-szigeteken, Tenerifén. Tízből nyolcan azonnal átverést kiáltottak, ami nem is csoda, hiszen manapság, ha valaki ingyenes szolgáltatást kínál, mindenki zsigerből elkezd gyanakodni, és azt vizslatja, hol lehet a dologban a svindli.

Tenerife igazi paradicsom
Gyönyörű tengerpartok
Pálmafás fövenyek

Mindennek ellenére akadtak érdeklődők, akik belevágtak a bizonytalannak tűnő kalandba, és valóban megjárták a Kanári-szigetek paradicsomát. Íme, a tapasztalatok.

Túl jól hangzik, hogy igaz legyen?

A hirdetés a RegencyResortsClub ajánlataként bukkant föl először, majd egyre több honlap kínálta az utazást hasonló feltételek mellett. A promóciós szállást Tenerife népszerű üdülővárosában, Playa de las Americas-ban biztosítják, ahol a Regencyhez tartozó apartmanokban éjszakázhatnak a nyaralók.

A szállásért pedig nem kell térítést fizetni, így a hétéjszakás kiruccanás valóban ingyenes. A klub a gyanúsan jótékonynak tűnő lehetőséget azzal magyarázza, hogy a szállodalánc a drága hirdetési költségek helyett a reklámnak ezt a szerintük jóval hatékonyabb módját választotta: vagyis az elégedett nyaraló később még visszatérhet, ráadásul viszi a hotel jó hírét. Közvetítői díj, kötelező fogyasztás vagy kötelező vásárlás nincsen.

Egyetlen feltételként említik, hogy a nyaralás során egy napot rá kell szánnod a klub előadására, amin kötelező a részvétel, de ez ígéretük szerint szintén nem kötelez vásárlásra. Ha azonban kihagyod, utólag meg kell térítened a szállás költségét.

És a feketeleves?

Az ingyen utazással kecsegtető marketingfogás egy létező értékesítési módszer az üdülőiparban, tehát az ajánlat nem humbug. A rendszer külföldön timesharing néven ismert, ami nem más, mint az üdülési jog értékesítése. Tehát, amikor a szállodalánc ismertető előadását hallgatod, akkor - a termékbemutatók érzelmi hangulatkeltése ugorhat be - valójában arról próbálnak meggyőzni, hogy vásárolj előre nyaralási lehetőséget.

Ez hosszú távra szól, ezért csak akkor ugorj bele, ha tényleg kihasználod, különben könnyű úton szabadítanak meg jókora összegektől. Csereberélhetsz üdüléseket, de számítanod kell fenntartási költségre is. Olykor mindez tulajdoni hányaddal is jár, így, ha szervezel vendéget a szállodának, azért prémiumot vagy bónuszüdülést kapsz.

Mik a tapasztalatok?

A valóság a nyaraláson részt vettek tapasztalatai szerint közelít ahhoz, amit a cégek előre ígértek. Többen meséltek arról, hogy semmiféle rejtett költséggel nem kellett számolniuk, sőt, volt olyan, akinek a félpanziós ellátást is díjmentesen szolgáltatták.

Ilyen lehetett az édenkert

A tényleges fizetnivalókat általában a repülőjegy, a transzfer és az étkezés hármasa jelenteti, ehhez jön még persze, ha valaki szeretne autót bérelni, vagy valamilyen aktív programra vágyik, de a tengerparti napozóágyat sem adják ingyen - tehát a költőpénzt semmiképp sem lehet megspórolni, a díjmentes szállás viszont sokaknak nagy könnyebbséget jelenthet.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Akadtak persze elégedetlenek is, akiktől az indulás előtt regisztrációs díj címén mégiscsak elkértek egy kisebb összeget, és olyan is, aki időpont-egyeztetési probléma miatt végül lemaradt az ingyen nyaralásról.

Te szívesen utaznál így?

Ezt is szeretjük