6 tündéri kisváros, amit neked is látnod kell
Közel van, mégis kevesen utaznak ide
Te vajon ismered őket, voltál már itt? Kattints, és kiderül!

Dia

	Dubrovnik	A történelmi óváros sok csodás épülettel hívogat, ami nem is csoda, hiszen Dubrovnik már a középkorban is fontos kikötőváros volt, egy időben még Velence konkurenciájaként is számon tartották. Manapság inkább a Trónok harca című sorozat miatt ismerik, mivel több jelenetet itt forgattak. Ezek a helyszínek szintén látogathatóak.

Dubrovnik

A történelmi óváros sok csodás épülettel hívogat, ami nem is csoda, hiszen Dubrovnik már a középkorban is fontos kikötőváros volt, egy időben még Velence konkurenciájaként is számon tartották. Manapság inkább a Trónok harca című sorozat miatt ismerik, mivel több jelenetet itt forgattak. Ezek a helyszínek szintén látogathatóak.

Dia

	Pula	Kolosszeumot nemcsak Rómában láthatsz, hanem az Isztriai-félszigeten fekvő Pulában is. A félszigetet és a várost az időszámításunk előtti 2. században foglalták el a rómaiak. Pula ókori virágzása Augustus császár uralkodásának idejére tehető, ekkor épült az amfiteátrum, a színház, a templom és a palota. A remek borok és halételek mellett tehát akad bőven felfedezni való.

Pula

Kolosszeumot nemcsak Rómában láthatsz, hanem az Isztriai-félszigeten fekvő Pulában is. A félszigetet és a várost az időszámításunk előtti 2. században foglalták el a rómaiak. Pula ókori virágzása Augustus császár uralkodásának idejére tehető, ekkor épült az amfiteátrum, a színház, a templom és a palota. A remek borok és halételek mellett tehát akad bőven felfedezni való.

Dia

	Rovinj	Ez a kisváros csak egy keskeny földnyelvvel csatlakozik Isztriához. Jóformán egy szigeten fekszik. Ennek köszönhetően nagyon sűrűn épült be, a jellegzetes olasz kisvárosok mintájára. A kanyargós utcák hosszú sétákra csábítanak, a város tetején elhelyezkedő templom mellől pedig gyönyörű kilátás tárul a látogató elé az Adriai-tengerre.

Rovinj

Ez a kisváros csak egy keskeny földnyelvvel csatlakozik Isztriához. Jóformán egy szigeten fekszik. Ennek köszönhetően nagyon sűrűn épült be, a jellegzetes olasz kisvárosok mintájára. A kanyargós utcák hosszú sétákra csábítanak, a város tetején elhelyezkedő templom mellől pedig gyönyörű kilátás tárul a látogató elé az Adriai-tengerre.

Dia

	Veli Losinj	A város Losinj szigetén található, és már négyezer éve lakott település. A tengeröböltől a domboldalra felkapaszkodó történelmi város gyönyörű látványt nyújt a víz felől és a szárazföld felől nézve egyaránt. Aki szereti a nyugalmat és a festői kisvárosokat, annak itt a helye.

Veli Losinj

A város Losinj szigetén található, és már négyezer éve lakott település. A tengeröböltől a domboldalra felkapaszkodó történelmi város gyönyörű látványt nyújt a víz felől és a szárazföld felől nézve egyaránt. Aki szereti a nyugalmat és a festői kisvárosokat, annak itt a helye.

Dia

	Sibenik	A város nevezetességei között első helyen a Szent Jakab-katedrális található, amely mára világörökségi védelem alá került. A lenyűgöző középkori óváros valódi időutazással kecsegtet, ám a halpiacot is érdemes felkeresni, hogy egy friss halvacsorához bevásárolj magadnak.

Sibenik

A város nevezetességei között első helyen a Szent Jakab-katedrális található, amely mára világörökségi védelem alá került. A lenyűgöző középkori óváros valódi időutazással kecsegtet, ám a halpiacot is érdemes felkeresni, hogy egy friss halvacsorához bevásárolj magadnak.

Dia

	Zadar	A város egy kontinenshez közeli kis szigetre épült az ókorban. Majd a kontinens felé terjeszkedett, de a fő attrakció máig a kicsi és sűrű, szigeten fekvő óváros. Zadar rengeteg magyar vonatkozású emlékkel rendelkezik, köszönhetően annak, hogy háromszáz évig magyar uralom alatt állt.

Zadar

A város egy kontinenshez közeli kis szigetre épült az ókorban. Majd a kontinens felé terjeszkedett, de a fő attrakció máig a kicsi és sűrű, szigeten fekvő óváros. Zadar rengeteg magyar vonatkozású emlékkel rendelkezik, köszönhetően annak, hogy háromszáz évig magyar uralom alatt állt.

Ezt is szeretjük
Fotó: