Hogy került a furcsa, torz lény a szigetre? Íme, az angliai Canvey titka
A Canvey-sziget történelmi látnivalóin túl egy igen bizarr esetről is híressé vált.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Temze torkolatában található Canvey-sziget földrajzi elhelyezkedését tekintve sokáig az egyik legkevésbé biztonságos helynek számított Angliában - épphogy csak a tenger szintje felett fekszik, ezért gyakoriak voltak az árvizek -, ennek ellenére Britannia római inváziója óta sohasem volt lakatlan.

A Canvey-sziget
Alacsony partvonal
Kávézó a tengernél
A Canvey-szigeti szörny fotója

A korábban a föld megműveléséből élő sziget a 20. században az egyik leggyorsabban fejlődő tengerparti területté vált, az ipar mellett pedig a kellemes klíma és a tiszta, gyógyhatásairól ismert levegő is vonzotta ide az angolokat. A sziget történelme nem volt tragédiáktól mentes - az 1953-as árvíz miatt 13 ezer lakót kellett kitelepíteni, 58-an pedig életüket vesztették -, ennek ellenére számos turista látogat ide mind a mai napig.

Titokzatos látnivalók sora

A szigetet - melyet ma modern, mesterséges zátony véd meg a tenger pusztításától - világháborús romjai miatt is sokan keresik fel, ugyanis a német invázió ellen védvonalat építettek itt ki, melynek egyes részei ma is láthatók.

Népszerű emellett a ma már romos, de annál misztikusabb Chapman-világítótorony, valamint a Charles Dickens Szép remények című művéből ismert, 17. századi Lobster Smack Public House, nem beszélve a számos régi templomról, valamint a modern szórakozóhelyek sokaságáról.

A Canvey-szigeti szörny legendája

Vannak azonban, akik nem elsősorban utóbbiak miatt látogatnak a szigetre, sokkal inkább az 1953-as, 1954-es események, illetve a velük kapcsolatban keringő legendák miatt. 1953 novemberében ugyanis egy furcsa, később a Canvey-szigeti szörny néven ismertté vált lény maradványait sodorta itt partra a víz.

A tetem a leírások szerint körülbelül 76 centiméter hosszú volt, vörösesbarna bőrrel és kidülledő szemekkel rendelkezett, sokan pedig arról is beszéltek, hogy lábakat is láttak rajta.

Miután a zoológusok megvizsgálták, és megállapították, hogy nem jelent veszélyt az emberekre, a maradványokat elégették, a kedélyeket azonban tovább borzolta, hogy 1954 augusztusában egy másik, hasonló, ugyanakkor nagyobb lény maradványaira bukkantak.

A furcsa kriptiddel kapcsolatban az 1950-es években nem végeztek további kutatásokat, 1999-ben viszont Nicholas Warren újságíró komolyabb nyomozásba fogott az eset kapcsán.

Hivatalos feljegyzéseket azonban ő sem talált arra vonatkozóan, hogy mi lehetett pontosan a lény, a helyiek közül sokan egyfajta mutálódott ördöghalat emlegettek, míg mások a rejtélyt egyenesen Nessiéhez hasonlítják, és remélik, legalább annyi turistát vonz majd miatta Canvey is, mint amennyit a skóciai szörny a Loch Ness-hez.

Kép: emileholba.wordpress.com.

Hiszel a hasonló szörnyek létezésében?

Ezt is szeretjük