3 varázslatos gyógyfürdő, ami rendbe teszi a nőgyógyászati problémákat

A hazai termálvizek rendkívül népszerűek - nem véletlenül.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyarországi fürdők számos egészségügyi probléma esetén jelenthetnek megoldást. Ennek magyarázata abban rejlik, hogy a gyógyvíz alkotóelemeinek egy része a bőrön keresztül bejut a szervezet, majd annak különböző pontjait elérve fejti ki kedvező hatását. Az alkotóelemek másik része pedig még a bőrben megkötődik, és olyan változásokat okoz, amelyek idegi úton hatnak a szerveidre.

Amennyiben testi-lelki feltöltődésre vágysz, a következő három fürdőt mindenképpen érdemes meglátogatnod.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári fürdőben kétféle gyógyvíz található: az 1200 méter mélységből feltörő 43°C-os és a 2000 méterről érkező, magas sótartalmú 83°C-os. A 43°C-os alkáli-hidrogén-karbonátos víz leginkább nátrium-kloridot, hidrogén-karbonátot, valamint nyomelemeket tartalmaz. Főként mozgásszervi betegségek esetén ajánlott, de sportsérülések utókezeléseként, rehabilitáció során is segítséget nyújthat.

A 83°C-os gyógyvíz nátrium-kloridot, hidrogén-karbonátot, fluort, jódot, valamint brómot tartalmaz. Mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek esetén javallott, továbbá különböző bőrproblémáknál is megoldást jelenthet.

Hungarospa Hajdúszoboszló

1925-ben tört fel a földből, körülbelül 1100 méter mélységből a 75°C-os termálvíz, egy mélyfúrásnak köszönhetően. Jód, bróm, hidrogén-karbonát, konyhasó, valamint számos nyomelem is megtalálható benne.

A fürdőzés elsősorban reumatikus betegségek esetén ajánlott, de ortopédiai műtétek után is javasolják. Agyvérzést követően, ideggyulladások kezelésében szintén eredményesnek tekinthető. Továbbá a vízben lévő ösztrogén a meddő nők számára lehet egy nagy esély, ugyanis számos esetben számoltak be fogamzásról. Európa legnagyobb fürdőkomplexumában több mint 40 féle kezelés vehető igénybe.

Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő

Mintegy 2300 méter mélyről érkezik a 82°C-os gyógyvíz. Magas alkáli-klorid- és hidrogén-karbonát-tartalmának köszönhetően számos egészségügyi problémára nyújt megoldást.

Kiválóan gyógyíthatóak általa a krónikus mozgásszervi és reumatikus betegségek, valamint a különböző nőgyógyászati panaszok. 2010-ben került sor a gyógy- és strandfürdő felújítására és kibővítésére. Hála a téli fürdőnek, a víz kedvező hatását már nem csak jó idő esetén lehet élvezni. A gyógyászati részlegen pedig a számos pozitív élettani hatással rendelkező krioszauna és sószoba is megtalálható.

Képek: www.sarvarfurdo.hu, www.hajduszoboszlo.hu, Facebook/Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő

Ezt is szeretjük