Nyár végéig tartó gasztro- és zenei fesztivál Budapesttől pár órányi autóútra (x)
Mikor és miért érdemes Grazba látogatni?

graz-pr-cover-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felszabadult, mediterrán, életigenlő és lüktető - ilyen Graz. Vörös, régi cseréptetők, barokk paloták, reneszánsz korabeli belső udvarok, zöld parkok és hangulatos kávézók teszik Grazot olyan várossá, melybe nem lehet nem beleszeretni.

Ausztria második legnagyobb városában már megérkezéskor otthon érezheted magad, a város hangulatával, különleges vonzerejével, bámulatosan gazdag gasztronómiai kínálatával és szépség iránti kifinomult érzékével mindenkit könnyedén az ujja köré csavar.

Programok Grazban - egész nyáron át

A fiatal, élettel teli Grazba rendkívül könnyű beleszeretni. Gazdag kulturális és kulináris élettel büszkélkedhet, melynek mindenki részese lehet. Az óváros, melyet az UNESCO a Világörökségek közé választott, megoldásaival számos meglepetést tartogat, zenével és életörömmel telve várja a látogatókat.

Az egykori kulturális főváros továbbra is mindent megtesz azért, hogy elnyerje a látogatók tetszését, és kulturális rendezvények egész sorát kínálja: a repertoár a márciusban rendezett Diagonale Filmfesztiváltól kezdve a Styriarte klasszikus zenei fesztiválon, a La Strada utcaművészeti és zenei fesztiválon, valamint az operában és a színházban bemutatott előadásokon át egészen az olyan különleges múzeumokig terjed, mint a varázslatos Eggenberg-kastély vagy a különc Művészetek Háza. A modern Mura-sziget és a Művészetek Háza izgalmas kontrasztot alkot az olyan történelmi kincsekkel, mint a Festett Ház a Herrengasséban vagy az 1550-es évekből származó, reneszánsz stílusú városháza. Graz egy bátor város, mely büszkén viseli az UNESCO City of Design címét.

Grazban nagyon jól tudják, hogy a szerelemhez a gyomron át vezet az út, ezért is viseli a város büszkén az Ínyencfőváros címet. A különféle, kimagasló színvonalú gasztronómiai rendezvények egymást érik, itt rendezik meg Ausztria legizgalmasabb food fesztiválját is. 

Kihagyhatatlan rendezvények Grazban

Dizájnhónap 

Kiállítások, rendezvények és vitaműsorok teszik teljessé a 2019. május 9. és június 10. között megrendezendő Dizájnhónap programkínálatát, a város ezzel is adózik az UNESCO-tól kapott A dizájn városa cím előtt. Kattints ide a bővebb információkért! 

Tavaszi Fesztivál 

2019. június 19-től 23-ig tart Ausztria legnagyobb elektronikus művészeti és zenei fesztiválja, mely Grazot a popkultúra lüktető metropoliszává varázsolja. Kattints ide a bővebb információkért!

La Strada 

2019. július 26-tól augusztus 3-ig utcaművészek és zenészek varázsolják Graz belvárosát egyetlen hatalmas színpaddá. Bővebb infókat itt kaphatsz.

Food Fesztivál 

A 2019. augusztus 14-től 24-ig tartó időszak telis-tele van különleges gasztronómiai élményekkel. Graz éttermei mindenkit szeretettel várnak. Bővebb infókat itt kaphatsz

Az Ínyencfőváros Hosszú Asztala

Egy asztal, 27 szakács és 700 vendég hódol a gasztronómiai élményeknek 2019. augusztus 24-én a grazi óvárosban. A bővebb információkért kattints ide!

Kedvet kaptál? Kattints ide a további tervezéshez

Coverfotó: * Graz Tourismus, Werner Krug.

Ezt is szeretjük