Képeken 7 hely, ami ellentmond a gravitációnak
Van ilyen!
Szokatlan dolgokat tapasztalhat meg az a turista, aki ellátogat egy gravity hillhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

El tudod képzelni, hogy megállsz az autóddal, és az felfelé kezd gurulni egy lejtőn? Irreálisan hangzik, pedig vannak helyek, ahol mindez nem lehetetlen. Vagyis inkább úgy tűnik, hogy nem az.

Ilyenek a mágneshegyek, ahová rengeteg turista látogat el megtapasztalni az optikai csalódás élményét. Horizont hiányában az ember szeme nem tud mihez viszonyítani, így a lejtőket és emelkedőket nem érzékeli egyértelműen. Ezért lehetséges az, hogy egy látszólag felfelé vezető úton valójában lefelé gurul a leparkolt autó, és mindeközben az ember úgy érzi, valamiféle mágneses erő vonzza felfelé.

Innen ered a mágneshegy vagy gravity hill elnevezés is. A becsapós domborzati jelenségről még Az ezeregy éjszaka meséiben is találsz utalást, sőt, Ptolemaiosz is megjelölte őket térképén. Egyes népek természetfeletti erőt véltek a jelenség mögött felfedezni, így például az indiai Leh város lakói, akik egy ilyen hegy közelében élnek. Nézd végig a képeket a világ különböző pontjain található mágneshegyekről!

Bizarr természeti csodák

Ha kíváncsi vagy még több különös, rejtélyes, bizarr vagy épp szemet gönyörködtető természeti csodára, nézd meg galériánkat!

Ezt is szeretjük