Ilyen egy igazi luxusvonat Oroszországban - 5 millió forintba kerül a legolcsóbb jegy
A Golden Eagle - Aranysas - nevű orosz luxusvonat két hét alatt teszi meg a transzszibériai vasútvonalon a Moszkva-Vlagyivosztok közötti távot.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A transzszibériai vasútvonal a világ leghosszabb egybefüggő vasúti fővonala, amely 9288 kilométer hosszan húzódik Moszkva és Vlagyivosztok között. 1891 márciusában, III. Sándor orosz cár uralkodásának idején kezdődtek a vasútvonal kiépítésének munkálatai, az első szerelvények 1903-ban indultak, akkor még Moszkva helyett Szentpétervárról. A transzszibériai vasútvonal 8 időzónát és 16 folyót keresztez, az útvonala mentén pedig 87 város található.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki teljes kényelemben és pompában szeretné tölteni a kéthetes utat a legendás Golden Eagle nevű expresszen, ugyanis a legolcsóbb egyirányú jegy is 5 millió forintba kerül, de lehetőség van lakosztály bérlésre is, ez 10 millió forintnak megfelelő rubelt kóstál személyenként egy útra.

Padlófűtés, légkondi és fürdőszoba

2020-ban havonta 1-2 alkalommal indítják útnak a Golden Eagle-vonatokat, amelyek Moszkva-Kazan-Jekatyerinburg-Novoszibirszk-Irkutszk, a Bajkál-tó, Ulan-Ude-Ulánbátor-Vlagyivosztok között közlekedik, de fakultatív kirándulásokra, városnézésre is lehetőség nyílik a "szabadnapokon" - ígéri a Golden Eagle honlapja.

Nézd meg, hogyan néz ki a tehetőseknek szánt luxusvonat, aminek minden fülkéjében külön mosdó és zuhanyzó is helyett kapott, de van padlófűtés, légkondicionáló berendezés, LCD-képernyős televízió és franciaágy is. A közösségi helyiségek pedig olyan érzést keltenek az emberben, mintha egy mozgó palotában utazna.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük