Pompásan magasodik a Zempléni-hegységben Magyarország egyik csodája: Füzér vára tündérszép látvány

A füzéri várhegy Magyarország 7 természeti csodájának egyike, és nem is ok nélkül került be közéjük.

fuzer 3

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mesés természeti környezetben, a hegy tetején található Füzér vára Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiemelkedő büszkesége, a Zempléni-hegység keleti részén, egy meredek oldalú vulkáni kúpon fekszik.

Ez Magyarország egyik legöregebb vára is, mivel az erődítmény valamikor a 13. század elején épült. Azóta több felújítás történt, például 2014 és 2016 között. Ekkor felépült az úgynevezett Alsóvár, míg a Felsővár várkápolnája, palotaszárnya és alsó bástyája új külsőt kapott.

Pompásan magasodik Füzér vára

Füzér település Sátoraljaújhelytől mintegy 25 kilométerre, Pálházán keresztül található. A füzéri vár a község legvonzóbb látványossága, hiszen évről évre rengeteg turista kirándul erre, hogy megcsodálja. Egy 1264-es oklevélben írnak először a várról, majd egy valamivel későbbi, 1270-es iratban visszautalnak arra, hogy a vár birtokosa a XIII. század első felében egy bizonyos Kompolt nembeli „vak Andronicus mester” volt, akitől még II. András király vásárolta meg. II. Eberhard salzburgi érsek 1200-1246 között vert friesachi denárja az eddigi legbiztosabb bizonyíték arra, hogy a vár valószínűleg már a tatárjárás előtt is állt.

Bár felújítása most is tart, a vár augusztus végéig mindennap 9.00-től 18.00-ig várja látogatóit. Minden más fontos információ megtalálható a vár hivatalos honlapján, kedvcsinálóként pedig összegyűjtöttük a leglátványosabb fotóit.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Képek forrása: indafoto.hu/Nyugtalan fuzervara.hu

Ezt is szeretjük