Fotókon a világ 4 legbizarrabb szobra

Ilyet még nem láttál!

Meghökkentőek, és messze állnak bármitől, amit eddig ismertél. Nézd meg a legszokatlanabb szobrokat!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A köztéri szobrok a külföldi városlátogatások kötelező elemei, bár a turisták többsége többnyire csak néhány percet szán megtekintésükre, legyen szó akár egy-egy korszak legszebb vagy épp legnagyobb becsben tartott alkotásáról.

Hanging Rhino
Furcsa szobor a Luisenplatzon

A következő furcsa és meghökkentő művek esetében azonban ennyi idő nem elég arra, hogy a meglepett turistáknak sikerüljön magukhoz térni. Íme, néhány a világ legbizarrabb szobrai közül.

Távol Afrikától: Hanging Rhino, Potsdam, Németország

Akár fényképen, akár a maga teljes életnagyságában pillantja meg az utazó a furcsa állványon függeszkedő, életunt orrszarvút, egész biztos elakad a szava.

Az olasz Stefano Bombardieri alkotása, mely a potsdami Luisenplatzon található, a 2005-ös Potsdami Művészeti Díj második helyezését is elnyerte, mely 2500 eurót jelentett az alkotónak.

A szürrealista műveiről ismert Bombardierinek nem ez az egyetlen alkotása a témában, a világ több pontján és múzeumában is megtalálhatóak az orrszarvúakat különböző pozitúrákban és kiegészítőkkel megörökítő szobrai.

A biztonság kedvéért: Giant Clothespin, Liege, Belgium

A török művész és professzor, Mehmet Ali Uysal napjaink egyik legismertebb posztmodern installációját alkotta meg a látványos méretekkel rendelkező ruhacsipesz elkészítésével, melyet a belgiumi Chaudfontaine Parkban helyezett el.

A látszólag a zöld földhalmot helyén tartó, hat méter magas alkotás a belga Öt Évszak Fesztivál keretein belül született meg.

Az óriás csipesz
A Chaudfontaine Park nevezetessége

Az alkotás célja az volt, hogy megmutassa, a világot a folyamatos változás határozza meg, melyben összetartó erő lehet a művészet, egyúttal olyan eszköz, mely segít megragadni egy adott pillanatban az időt és a teret.

Csak egy tégla a falban: Ernst&Young-épület, Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok

A legbizarrabb szobrokat felsorakoztató listák mindegyikén előkelő helyen szerepel a Los Angelesben található Ernst&Young-épület előtt álló, pontosabban a falának szerves részét képező alkotás.

Míg a járókelők közül sokak szerint a fejét a falba verő, pontosabban azzal eggyé olvasztó alak tökéletes szimbóluma a hétfő reggelnek, a szobrot megalkotó művész a furcsa alakkal a munka és a magánélet nehezen fenntartható egyensúlyára szerette volna felhívni a figyelmet, egyúttal arra is, hogy senkinek nem szabad alárendelnie magát a gépezetnek, illetve hagyni, hogy csupán egy tégla legyen a falban.

Szobor az Ernst and Young-épületnél
Charles La Trobe szobra

Különös talapzat: Charles La Trobe szobra, Melbourne, Ausztrália

Charles La Trobe néhai ausztrál kormányzó szobra valószínűleg csak egy lenne a sok közül, ha az alkotó, Charles Robb nem döntött volna úgy, hogy művére nem éppen mindennapi módon hívja fel a figyelmet.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Egy igen egyszerű, de annál meghökkentőbb trükköt alkalmazott: La Trobe szobrát 180 fokban elfordítva, fejjel lefelé állította fel az ausztráliai Melbourne egyik közterén.

Még több bizarr látnivaló
Ha még több szokatlan helyre vagy kíváncsi, legyen az épület, emlékmű vagy épp természeti csoda, böngéssz Bizarr helyek linkgyűjteményünkben!

A művész ezzel a történelmi alakoknak emléket állító szobrok elé tart görbe tükröt, ugyanakkor a politikus alakját kívánta népszerűsíteni - a felfordított alkotás több kíváncsi tekintetet vonz, mint bármelyik más ausztrál szobor, így a legtöbb turista Melbourne-be látogatva igen hamar megismerni La Trobe nevét.

Képek: kvsivaraman.posterous.com/blog; justdumbproductions.com.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük