Földöntúli képeken Kína természeti csodája

Különleges képződmények

A Rózsafelhő a legújabb ok, amiért érdemes Kínába látogatni. Nézd meg a világörökségi csodát!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különleges természeti formákban és csodás építményekben gazdag ország, az ezerarcú Kína mindig tartogat meglepetéseket a turisták számára. A Világörökségi cím elnyerésével ismertté vált legújabb természeti kincsei a danxiák, vagyis a rózsaszínű felhők.

A Rózsafelhő
Titokzatos, vörös sziklák
Furcsa sziklarajzolatok
A danxiák természeti csodája

A csodás hegyek látványa valóban a felhők közé emeli a vöröses felszínformákhoz ellátogatókat. Ismerd meg a világ legkülönlegesebb természeti formái közé tartozó sziklákat!

Égi csodák a földfelszínen

Nem hiába illetik Rózsafelhők névvel Kína ezen különleges természeti formáit, hiszen a földből kimagasló danxia képződmények valóban az égbe nyúló színes felhők szilárd megtestesítői.

A nem mindennapi alakzatokat öltő felszínformák a Csendes-óceán nyugati medencéjének a szárazfölddel való találkozása mentén jöttek létre. A kőzetek színét a krétakorban keletkezett vörös homokkő és kavicskő adja, mely kőzetek meredeken törnek az ég felé.

A különleges felszínformák kialakulásában jelentős szerepet játszottak a különféle természeti erők, így a szárazföldi és óceáni kéreglemezek és a földkéreg mozgásai, valamint a víz és a szélerózió is.

A mesebeli Rózsafelhők

Danxia-szerű felszínforma a világ számos területén fellelhető, különleges elhelyezkedésük és természeti adottságaik azonban kiemelik a többi közül a dél-kínai nedves szubtrópusi vidékeken található rózsaszín felhőket.

A Világörökség részét alkotó képződménycsoportba hat kínai danxia tarozik, mely felszínformák sziklái, folyói, völgyei, különféle repedései, szakadékai, vízesései, erdei és fennsíkjai együttesen alkotnak olyan csodás egységet, ami érdemessé tette ezt a területet a cím elnyerésére. Tovább fokozza a természeti csoda értékét, hogy a már felsorolt felszíni formák és a danxia hegyek kialakulásának folyamata is végigkísérhető a vörös hegyek lankái között sétálva. A területen a különleges képződmények mellett az eredeti szubtrópusi élővilág is felfedezhető a maga csodás és egyedülálló növény- és állatvilágával.

Még több különös hely
Ha kíváncsi vagy még több hasonlóan izgalmas és érdekes furcsaságra a világból, böngész Bizarr helyek linkgyűjteményünkben!

A földöntúli szépség birodalma

A különleges felszínformák mellett számtalan egyéb látnivaló is a világörökségi területre vonzza a turistákat, hiszen a danxia hegyek között több száz ritka, sok esetben védett állat- és növényfaj is fellelhető.

Különös hegyvidék
Hullámzó felhők a földön

A különleges alakot öltő vörös hegyek között barangolva rengeteg egyedi szépségű kis templomba is betérhetnek az utazók. Mindazokat pedig, akik a túracipővel szemben inkább az élvezetekkel kecsegtető kirándulási formákat részesítik előnyben, kellemes hajóutak várják, melyek során a völgyekben kanyargó folyó nyomvonalán ismerhető meg a rózsaszín felhők világa.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Hosszú út a világörökségi címig

A danxia világörökséggé nyilvánítása előtt Kína már több tucat, egészen pontosan negyven világörökségi címmel büszkélkedhetett. Az ország vezetése azonban nem érte be ennyivel, így 2006-ban kezdeményezték a hat természeti forma felvételét a neves helyszínek közé. A cím elnyeréséhez rendkívül hosszú út vezetett, a danxiák csak 2010-ben kapták meg az elismerő rangot, amivel immáron 41-re emelkedett az örökségvédelem alá eső kínai csodák száma.

Képek: tywkiwdbi.blogspot.com; www.zgcs.gov.cn/dxxc/index.asp.

Ezt is szeretjük