Fehér ruhás lányt találtak a falban
Képeken a világ 10 legfélelmetesebb kísértetkastélya
Tragédiák és sötét történetek rejlenek az ódon falak mögött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rémisztő zajok a sötétben, furcsa suttogások, felvillanó fények, kétségbeesett sóhajok és őrült, rémült sikolyok, megtörve az éjszakai csendet - ilyen és ehhez hasonló jelenségekről számolnak be azok a turisták, akik felkeresik a világ kísértettörténeteikről ismertté vált, hírhedt kastélyait.

A Belcourt-kastély nagyterme: egykori tulajdonosa máig kísérti

Az ódon épületek önmagukban is kellőképp félelmetes hangulatot árasztanak, a fentieken túl mindezt tetézi, hogy a látogatók úgy érzik, folyamatosan figyelik őket, illetve, mintha hirtelen megfagyott volna körülöttük a levegő.

Miért pont itt járnak kísértetek?

Már az emberiség hajnalán, az ősidőkben is hittek abban, hogy létezik egy vékonyka határvonal az élők és holtak világa között, mindez pedig, köszönhetően a határtalan képzelőerőnek és az örök megmagyarázhatatlannak, annak dacára sem változott, hogy a modern időkben egyre nagyobb teret hódított magának a tudomány.

Sokan máig hisznek abban, hogy a történelem során dokumentált kísértetjelenségek azt bizonyítják, ez a határvonal képes felhasadni, furcsa, az emberek számára rendkívül ijesztő jelenségeket produkálva.

A törés, valamint a szellemek, bolygó lelkek és démonok megjelenése a paranormális eseteket vizsgáló szakértők szerint bizonyos helyeken korántsem véletlen: leginkább a fájdalomhoz, a tragédiákhoz és a bűnhöz köthető, ezzel magyarázzák, hogy olyan helyszíneken fordul elő, melyekhez gyakran vér, tömegmészárlás, gyilkosság, öngyilkosság vagy épp kínzás kapcsolható.

Hátborzongató kísértetkastélyok

A következő kastélyok is ilyenek, falaikon belül számos alkalommal észleltek furcsa jelenségeket, a turisták borzongását azonban tovább tetézi, hogy a jelek nem csupán kézzelfoghatatlanok: abban a kastélyban például, melyben egy kék fiú kísért, hasonló korú gyermek csontvázát találták meg a falban, a fehér ruhás lány szelleme által bejárt szobák falaiban pedig hasonló ruhát viselő lány maradványaira bukkantak. Nézd meg galériánkat, és ismerj meg még több hátborzongató kastélyt és történetet!

Hiszel a kísértetekben?

Ezt is szeretjük