Ciprus elhagyott üdülővárosa kísérteties látvány: ma már a természet az úr a vidéken

Varószia már több mint negyven éve őrzi érintetlenül az egykor szebb napjait látott épületeit.

ciprus8

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Földközi-tenger szigetei főként gyönyörű tengerpartjaikról és hangulatos kisvárosaikról váltak közismertté, így nem csoda, ha sokan epekedve nézik a róluk készült fotókat.

Ciprus üdülőparadicsom, azonban olyan része is van a szigetnek, ami közel sem azt a csodás arcát mutatja, amihez a látogatók hozzászoktak. A sziget keleti részén ugyanis fekszik egy város, ahol már több mint negyven éve szinte egy lélek sem járt.

Politikai csatározások vesztese lett a város

Ciprusért nagyon sokáig csatározott Nagy-Britannia, Görögország és Törökország, 1925-től brit koronagyarmat lett a terület, majd 1960-ban aláírták azt a dokumentumot, ami Ciprus függetlenségét mondja ki. Itt azonban nem értek véget a sziget megpróbáltatásai. A leginkább görögök és törökök lakta szigeten folyamatosan feszült volt a viszony a két nép között, ezért 1963 végén létrehozták az úgynevezett „Zöld vonalat”, ami kettéosztotta az országot. Az összetűzések ellenére a sziget igazi turistaparadicsommá vált az ezt követő években, a vendéglátás virágzott. A keleti részen fekvő Famagusta városához tartozó Varósziában is sorra húzták fel a szállodákat és üdülőközpontokat, a '60-as évek végén és a '70-es évek elején több százezren nyaraltak a gyönyörű partszakasszal megáldott városban. 1974 nyarán azonban minden megváltozott.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary, dbcypruslife / Instagram)

Ezt is szeretjük