Ezen a helyen tölti Vilmos és Kate a nászutat?
Varázslatos szigetek
Úgy tartják, a hercegi nászút egyik legnagyobb esélyese a varázslatos Scilly-szigetek. Nézd meg te is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg, Károly és Diana idősebb fia április 29-én, pénteken vezeti oltár elé egykori egyetemi diáktársát, a nemesi ranggal nem rendelkező, de az alattvalók körében rendkívül népszerű Kate Middletont. Az ifjú pár már a londoni Westminster-apátságban megrendezendő ceremónia másnapján megkezdi nászútját, bár azt, hogy pontosan hol is töltik a mézesheteket, biztosan még mindig nem lehet tudni, Vilmos ugyanis meglepetésnek szánja az úti célt, és csak az esküvő után árulja el kedvesének.

St Marys sziget
St Agnes sziget
Tresco szigete
St Martins sziget

Bár a híradások szerint felmerült egy dél-amerikai lovastúra, egy ausztráliai utazás és egy jordániai barangolás lehetősége is, sokan a mesébe illő Scilly-szigeteket tartják a legesélyesebbnek, eredeti szándéka szerint ugyanis a jegyespár angliai, vidéki nászutat tervezett.

Bár a fiatalok mézesheteik ideje alatt sem nagy valószínűséggel tudnak elbújni a világ elől, a bájos szigetcsoport még mindig az erre legalkalmasabb helyek közé tartozik.

Bűbájos hely a tengeren

Az Anglia legdélnyugatibb részétől, Land’s Endtől alig több mint 40 kilométerre fekvő szigetcsoport igazi különleges, egyedülálló természeti szépség, mely öt lakott szigetből, továbbá mintegy 140 apró, sziklás szigetecskéből áll.

A kőkorszak óta lakott, illetve a 10. század óta Anglia részét képező szigeteken ma összesen kétezren élnek. Míg azonban egészen a 20. századig a mezőgazdaság és a tenger jelentette a legfőbb megélhetési forrást, napjainkban a szigetek bevételeinek 85%-át a turizmus teszi ki, amit még inkább fellendített a főúri nászút híre.

A virágok mesebeli földje

A népszerűség nem is véletlen, köszönhetően a mitikus hangulatnak, a vadregényes tengerpartoknak, a tavasszal és nyáron igen kellemes időjárásnak, a szárazfölddel való kiváló összeköttetésnek, illetve a végeláthatatlan virágmezőknek. A tenger melegítő hatása révén ugyanis a szigeteken ritka a hó és a fagy, így a helyi farmerek egész évben képesek olyan virágokat nevelni, amilyeneket a szigetországban előbbiek miatt nem lehetne - így a szigetek egyik legfőbb exportcikke is a vágott virág.

Öt aprócska csoda

Az öt nagyobb, lakott sziget közül St. Mary’s a legnagyobb, a turisták többsége is ezt választja úti céljául, ugyanis a szabadidős tevékenységek lehetőségei is ide koncentrálódnak, csakúgy, mint a legkülönfélébb szálláslehetőségek, a bankok, az éttermek és a szórakozóhelyek.

Mindemellett a sziget igen változatos, andalgásra alkalmas, csendes utcácskákat éppen úgy találni, mint erdős területeket, virágmezőket, megalitikus emlékeket vagy épp polgárháborús sírokat. A szigetek fővárosában, Hugh Townban pedig egy kis múzeum is várja a látogatókat.

A második legnagyobb sziget, Tresco vad, angol partokat - északon - éppen úgy magáénak tudhat, mint homokos, napsütötte fövenyeket és szubtrópusi kerteket - délen -, St. Martin’s pedig azokat csábítja minduntalan, akik kedvelik a csendet, emellett a kiadós gyalogtúrák, illetve a rejtett partszakaszokon eltöltött délutánok szerelmesei.

Bryher szigete
Jellegzetes virágmező

Hatalmas virágmezőivel, pillangóival és egyedülálló madárvilágával St. Agnes számít a legérintetlenebb szigetnek, Bryhert pedig azoknak érdemes felkeresniük, akik nemcsak a nyíló nárciszokban gyönyörködnének, de a halászok világának titkaira is kíváncsiak, legyen az egy-egy momentum a mindennapi életből vagy épp egy, a világítótornyok homályos fényénél elmondott, hajótöröttekről szóló kísértettörténet.

Még több gyönyörű úti cél a mézeshetekre

Te is a nászutat tervezed, vagy arra vagy kíváncsi, mások hol töltik legszívesebben a mézesheteiket? Videónkból az utca emberének véleményét is megismerheted, egyúttal azt is, az utazási irodák ajánlatai közül melyek a legnépszerűbbek.

Utazás a Scilly-szigetekre

A Scilly-szigeteket légi és vízi úton is könnyű megközelíteni, Penzance-ból kompok és helikopterek is rendszeresen indulnak, de Anglia több repülőteréről is közlekednek ide járatok, többek között Bristolból, Southamptonból, Exeterből és Land’s Endből is. A környéken szállást sem nehéz találni, a legigényesebb hotelektől a vadromantikus kempingekig számtalan lehetőség várja az ideutazókat.

Ezt is szeretjük