Ezt a 8 dolgot imádják az utazók Erdélyben a Tripadvisor szerint: meglepő helyek is kerültek a listára
A Tripadvisor toplistájából kiderül, mik a turisták kedvenc desztinációi Erdélyben.

GettyImages-927938646
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erdély egész évben ámulatba ejtő helyszín. Nem csupán rengeteg magyar bakancslistáján szerepelnek gyönyörű települései, hegyvonulatai, kulturális értékei, de régóta kedvelt desztináció a nemzetközi turizmusban is, még ha az elmúlt években a turisták száma rendre el is maradt a korábban megszokottaktól.

A már-már kötelezően megnézendő célpontokat számos útikalauz felsorolja, az internet korában már szinte alig akad, aki ne járna alaposabban utána egy gyönyörű helyszínnek a látogatás előtt akár egy utazóblogon vagy egy közösségi oldalon.

Erdély legjobb helyei a Tripadvisoron

A Tripadvisor a világ egyik legismertebb közösségi platformja, amelyen az utazók szabadon véleményezhetik az általuk felkeresett helyszíneket, hangot adhatnak tapasztalataiknak, benyomásaiknak akár egy szálláshelyről, vendéglőről vagy látnivalóról, különleges építményről, kulturális intézményről vagy programról. A szolgáltatások színvonala, a barátságos vendégfogadás mind-mind kiderülhet az értékelésekből, amely befolyással lehet az utazásukat szervezőkre is.

Magyarországról érdekes lista született, ám Erdély legjobbra értékelt helyei is tartogathatnak meglepetéseket. Bár a legnépszerűbbek között inkább a városok jelentek meg hangsúlyosan, a 16. helyre a Tordai-hasadék vagy a 25.-re a Bilea-tó is felkerült.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük