A szingli nők vagy a férfiak utaznak inkább egyedül? - Érdekes eredmények születtek
Ki merre veszi az irányt, ha partner nélkül vág neki az útnak?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyarok ötöde utazik évente külföldre nyaralni, mutatják a legfrissebb statisztikák. Egy friss, 1800 társkereső körében végzett kutatásból azonban kiderült, hogy az egyedülállók szívesebben utaznak külföldre, mint az országos átlag. Sőt, minden negyedik társkereső kizárólag külföldön nyaralt idén.

A kutatás eredményei szerint az egyedülálló nők gyakrabban nyaralnak családtagjaikkal vagy barátaikkal együtt, a férfiak inkább elutaznak egyedül, ha nincs párjuk, aki velük mehetne.

A facér férfiak jobban szeretnek nyaralásuk alatt ismerkedni, az egyedülálló nőknél jóval gyakrabban alakítanak ki hosszabb-rövidebb párkapcsolatot szabadságuk idején. Ők a nyitottabbak a külföldiek felé is, míg a nők inkább honfitársaik körében szeretnek ismerkedni. Ebben valószínűleg a nyelvismeret is szerepet játszik, mivel a férfiak saját bevallásuk szerint inkább beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Kivétel a harmincas korosztály, ahol a nők a magabiztosabbak, ha külföldön kell megszólalniuk.

Inkább a férfi szervez

Nyaralását a megkérdezettek többsége az interneten intézi, de főként a férfiakra és a negyvenes éveikben járókra jellemző, hogy online foglalják le a szállást és szervezik meg az utazást. Az utazási irodák a Neckermann és a Randivonal közös felmérése alapján inkább a nők, valamint az idősebbek közt népszerűek.

Ők elsősorban a szakértelem és a megbízhatóság mellett azért választják az utazási irodákat, mert nem akarnak bajlódni azzal, hogy több helyről, többféleképpen kell összeszedniük az információkat, és intézni az utazással kapcsolatos összes szervezést.

Miért és mennyit fizetünk?

- Azt is figyelembe kell venni, hogy az utazási irodák által nyújtott szolgáltatások nem érnek véget azzal, hogy valaki lefoglal egy szállást. Az utazás előtt, alatt és után is az utasok rendelkezésére kell állni. A nők és a 45-50 év felettiek számára ez különösképpen nagy fontossággal bír, így nem meglepően ők azok, akik gyakrabban felkeresnek személyesen is bennünket - tette hozzá Kálmán Péter, a Neckermann Magyarország marketing vezetője.

A felmérés szerint a negyvenesek és az ötvenesek költenek a legtöbbet egy-egy utazásra, náluk a legnagyobb az aránya azoknak, akik fejenként 300-400, sőt akár 500 ezer forintnál többet sem sajnálnak elkölteni nyaralásukra. A legtöbben 50-100 ezer forint közötti összeget szánnak rá legfeljebb fejenként.

Ezt is szeretjük