Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó

A Domonyvölgyi-tónál kellemesen telhet a strandolás, gyönyörű környezetben.

domonyvölgyi-tó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Domonyvölgyi-víztározó hangulatos strandján fürdőzni akkor is remek hétvégi program, ha a zsúfolásig telt Balaton és a Velencei-tó épp nem csigáz fel. Budapesttől egy karnyújtásnyira bújik meg, és garantált kikapcsolódást biztosít.

A pihenni, megmártózni vágyók a főváros közelében is megtalálják számításaikat. Domony víztározója Pest megyében, Gödöllő szomszédságában várja a csobbanni vágyókat és az aktív pihenési formák kedvelőit.

Domonyvölgyi-víztározó és a D-Beach

A Domonyvölgyi III-as víztározó mediterrán tengerpartot megidéző strandja és szabadidőparkja, a D-Beach igazán kellemes helyszínt biztosít a fürdéshez az egész család számára. A pihenés pedig nem ér véget az úszkálással, megannyi lehetőség van a parton a szórakozásra is.

A modern strandon a homokos part és a kis pálmafák teremtik meg a beachhangulatot, a napsütötte szakaszon napernyők árnyékában bújhat el az ember a perzselő forróság elől, vagy a büfékben is kereshet menedéket, ahol tipikus strandételek, így lángos, hamburger, gyros, hekk kapható megfizethető áron. Természetesen fagyizó is akad, ahol kávé és még kisebb strandkellékek, játékok is beszerezhetők. Kissé távolabb, a 3-as főút mentén pedig egy magyaros ízvilágú étterem is várja a vendégeket.

A tó és környéke családok számára is ideális úti cél a kiruccanáshoz a nyári melegben, hiszen a víz hőmérséklete kellemesen meleg, kellőképpen lassan mélyül, ráadásul vidám játszótér is várja a kicsiket. 

Közzétette: D-Beach Domonyvölgy – 2019. június 14., péntek

A strand nem csak napijeggyel látogatható, 13 óra után kedvezményes délutáni jegy váltható, 17 óra után pedig úszójegy vásárlására van lehetőség, így akár munka vagy kirándulás utáni program is lehet. Autóval egy óra alatt elérhető Budapest központjából is, tömegközlekedéssel pedig Gödöllőtől busszal a legegyszerűbb az eljutás. Azzal azonban számolni kell, hogy a busz a bekötőútig visz el, innen még 1-1,5 kilométer séta következik a strandig.

Látnivalók Domony környékén

Aki pedig nem elégszik meg a láblógatós strandolással, a környéken megannyi lehetőséget talál: amellett, hogy rendezvényeket, bulikat is tartanak a strandnál, a közelben egy lovasparkba is ellátogathattok, sőt, több turistaúton bejárhatjátok az Eger-patak, a Domonyvölgyi- és az Egres-völgyi-víztározó vidékét is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szomszédos Domony község is sok látnivalót rejt, több klasszicista és barokk kúriát megcsodálhattok az utcákon, melyekben közintézmények is működnek. Az evangélikus templomot felkeresve megtekinthető az oltárképen a Raffaello Krisztus színeváltozása című festményének másolata. A falu híres szülöttje volt Huszárik Zoltán filmrendező, akire bronzszoborral is emlékeznek a helyiek. Cukrászdát és egy kiváló kézműves sörfőzdét is felkereshettek, ha megéheztetek és megszomjaztatok a sétában.

Alig ismert tó hangulatos stranddal

A Kun-Fehér-tónál hangulatos, tiszta víz és gyönyörű környezet várja a strandolni vágyókat.

(Borító- és ajánlókép: Országalbum/juhaszj.)

Ezt is szeretjük