Az egyik legszebb magyar arborétum, amit feltétlen látnod kell
Bemutatjuk az Alföld kevéssé ismert gyöngyszemeit, ahová ilyenkor érdemes ellátogatni. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz beköszöntével legtöbbünkben feltámad a vágy, hogy kimozduljunk a természetbe, és hogy elutazzunk az ország egy olyan pontjára, ahol eddig még nem jártunk. Ezúttal a Dél-Alföldet ajánljuk figyelmedbe!

Szarvasi Arborétum

A Szarvasi arborétumot, közismertebb nevén Pepi-kertet a 18. század végén alapította a Bolza család. A park a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára Országos Jelentőségű Természetvédelmi Területté vált hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményével. A kert legegzotikusabb fái a száz évet megélt mocsárciprusok és a mamutfenyők, melyek varázslatos hangulatot kölcsönöznek a 82 hektáros parknak.

Képek forrása: orszagalbum.hu

A kert gyűjteményében közel 1600 fa- és cserjefaj található, melynek egy részét egy mesés hajókázás alkalmával is megtekinthetsz. A hajóút során megismerkedhetsz a Bolza-család kastélyával, a Szarvasi Víziszínházzal, a Tiszántúl legnagyobb holtágával és számos egyéb ritkasággal. A teljes hajóút körülbelül 45 perces felüdülést nyújt.

Ha pedig egy teljes hétvégét is szívesen elidőznél a környéken, akkor érdemes felkeresned a Liget Wellness és Konferencia Hotelt, ahol csodás panorámával, gyógyvízzel és gyönyörű szobákkal várnak.

Parányi ékszerdoboz testi-lelki felüdüléshez

A történelmi Magyarország közepén, az Arborétum szomszédságában létezik egy parányi ékszerdoboz, ami egész évben fényesen ragyog.

Szarvason járunk, a négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotelben, mely nyártól új, kültéri fedett gyógyvizes élménymedencével, kültéri szauna házzal, apartman házakkal és kalandparkkal büszkélkedhet. A háborítatlan természeti környezet, valamint a hotel és apartmanok varázslatos pihenőkertjének végében folyó Holt-Körös már első látásra minden képzeletet felülmúl.

Az épületbe lépő fáradt utazót szinte azonnal megcsapja a nyugalom és az összhang szele: a különleges, keleti stílusú berendezés, a meleg színek és a környezetbe minden egyes apró részletéig igazodó kiegészítők ugyanis olyan összhangot árasztanak magukból, amely nagyban hozzájárul a harmónikus pihenéshez és feltöltődéshez. 36 minden kényelmi igényt kielégítő kétágyas szoba, két családi és egy De Luxe lakosztály, 14 db 4 fős és 5 db 6 fős külső apartman ház közül választhatsz.

A Liget Wellness és Konferencia Hotel**** gyógymedencéjének vízellátását a hotel saját, 670 m talpmélységű kútja biztosítja. A feltörő víz hőmérséklete 41,8 fok Celsius. E mélyfúrású kút vizét az Országos Tisztiorvosi Hivatal és az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság gyógyvízzé minősítette. A gyógyvíz kémiai jellege: Nátrium-hidrogénkarbonátos víz. A víz összes oldott szilárd ásványi anyag tartalma: 1352 mg/l.

A gyógyvize nőgyógyászati panaszok, bőrgyógyászati problémák és ízületi betegségek kezelésére alkalmas. Az új, gyógyvizes medence közvetlenül a Körös-parton található, csodálatos panorámával a folyóra.

Tökéletes alkalom lehet felfedezni a Dél-Alföld eme részét Húsvét, Május 1. illetve a Pünkösdi hosszú hétvégéken. A hotel minden alkalomra kedvező, programokkal teli ajánlatokat kínál az érdeklődőknek.

Információ és foglalás:
Liget Wellness és Konferencia Hotel****
5540 Szarvas, Erzsébet Liget
Telefon: +36 66/311 954
E-mail: info@ligetszarvas.hu
Web: www.ligetszarvas.hu

Tóparti kert és Magyarország legszebb madarai

Ha szereted a vízpartok békés, relaxáló hatását és a gyönyörű parkokat, akkor a vidék további felkeresni való helyszíneket tartogat számodra. A gyomaendrődi holtág vízparti, vadregényes erdei tökéletes kikapcsolódást nyújtanak minden megfáradt kirándulónak.

Kép forrása: orszagalbum.hu

Dévaványán pedig ebben az időszakban figyelheted meg a túzok dürgését. A túzok kakasok kora reggel és késő délután a legaktívabbak, és nagy igyekezettel mutatják be titokzatos és bonyolult násztáncukat. Ez Magyarország leglátványosabb állati attrakciója. A aprócska, billegő léptekkel forgolódó, peckesen lépegető kakas egy kibomló fehér rózsa formáját idézi. Kifordított fehéres szárnyai fel-alá lebegnek miközben folyamatosan hallatja dürrögő énekét. A dürgés időszakaáprilis elejétől május elejéig tart, így ilyenkor feltétlen érdemes ellátogatni a vidékre!

Ezt is szeretjük