A világ 10 legcsúnyább épülete
Bár valami különlegeset akartak megálmodni általuk, nem sikerült.

Dia

	Minski Nemzeti Könyvtár	A furcsa geometriai formát öltő minski könyvtárépület 72 méter magas, és 22 emeletet foglal magában. A 2006-ban megnyitott új belarusz épületet Mihail Vinogradov and Viktor Kramarenko tervezte.

Minski Nemzeti Könyvtár

A furcsa geometriai formát öltő minski könyvtárépület 72 méter magas, és 22 emeletet foglal magában. A 2006-ban megnyitott új belarusz épületet Mihail Vinogradov and Viktor Kramarenko tervezte.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

 	Montparnasse-torony  	A párizsi Montparnasse-tornyot a helyiek legalább úgy gyűlölik, mint építése idején az Eiffel-tornyot. A 210 méter magas épület Franciaország legmagasabb felhőkarcolója.  	Kapcsolódó cikk: 	Felháborító, hogy megépítették őket »

Montparnasse-torony

A párizsi Montparnasse-tornyot a helyiek legalább úgy gyűlölik, mint építése idején az Eiffel-tornyot. A 210 méter magas épület Franciaország legmagasabb felhőkarcolója.

Kapcsolódó cikk:
Felháborító, hogy megépítették őket »

Fotó: donaubus.blog.hu

Dia

	Metropolitan-katedrális	A liverpooli római katolikus templomot az angol Frederick Gibberd tervezte, miután megnyerte az erre kiírt, világszinten zajló pályázatot. A katedrálist 1962-ben kezdték megépíteni, a teljes kivitelezés öt évbe került.	Kapcsolódó cikk:	Szörnyépületek a világból - Építészeti rémálmok »

Metropolitan-katedrális

A liverpooli római katolikus templomot az angol Frederick Gibberd tervezte, miután megnyerte az erre kiírt, világszinten zajló pályázatot. A katedrálist 1962-ben kezdték megépíteni, a teljes kivitelezés öt évbe került.

Kapcsolódó cikk:
Szörnyépületek a világból - Építészeti rémálmok
»

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Birminghami könyvtár	Az angliai könyvtárépület rideg monstrumát John Madin tervezte,  az intézmény pedig 1974-ben nyílt meg. 2010 óta a hűvös megjelenést festett madarak kompenzálják.	Kapcsolódó cikk:	Fotók! A világ 3 furcsa, bizarr turistalátványossága »

Birminghami könyvtár

Az angliai könyvtárépület rideg monstrumát John Madin tervezte,  az intézmény pedig 1974-ben nyílt meg. 2010 óta a hűvös megjelenést festett madarak kompenzálják.

Kapcsolódó cikk:
Fotók! A világ 3 furcsa, bizarr turistalátványossága »

Fotó: expbirmingham.wordpress.com

Dia

	A skót parlament	Az edinburgh-i Holyroodban található parlament épületét 2004-ben adták át. Az Enric Miralles tervei alapján készült épület számos díjat nyert, a nagyközönség tetszését azonban nem sikerült elnyernie.

A skót parlament

Az edinburgh-i Holyroodban található parlament épületét 2004-ben adták át. Az Enric Miralles tervei alapján készült épület számos díjat nyert, a nagyközönség tetszését azonban nem sikerült elnyernie.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Edificio Mirador	A madridi lakóházat, mely a város külső részén található, spanyol és holland építészet tervezték. 156 lakás található benne, a középen elhelyezkedő lukat pedig műfű fedi. A tervezők szerint utóbbi remek társasági térként szoltál.

Edificio Mirador

A madridi lakóházat, mely a város külső részén található, spanyol és holland építészet tervezték. 156 lakás található benne, a középen elhelyezkedő lukat pedig műfű fedi. A tervezők szerint utóbbi remek társasági térként szoltál.

Dia

	First World Hotel	A malajziai szálloda a szobák számát tekintve a világ negyedik legnagyobb hotelje. 6118 szoba található benne, küllemét és tiritarka színeit tekintve azonban többen tartják unalmasnak vagy épp giccsesnek, mint ahányan kuriózumnak.	Kapcsolódó galéria:	A világ legbizarrabb hotelei »

First World Hotel

A malajziai szálloda a szobák számát tekintve a világ negyedik legnagyobb hotelje. 6118 szoba található benne, küllemét és tiritarka színeit tekintve azonban többen tartják unalmasnak vagy épp giccsesnek, mint ahányan kuriózumnak.

Kapcsolódó galéria:
A világ legbizarrabb hotelei »

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Harold Washington Könyvtár	A chicagói könyvtárépületet a Hammond Beeby Rupert Ainge cég  tervezői álmodták meg egy 1987-es pályázat keretében. Az 1991-ben elkészült épület később nem aratott osztatlan sikert.

Harold Washington Könyvtár

A chicagói könyvtárépületet a Hammond Beeby Rupert Ainge cég  tervezői álmodták meg egy 1987-es pályázat keretében. Az 1991-ben elkészült épület később nem aratott osztatlan sikert.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

 	Torres de Colon  	A madridi toronyépületet Antonio Lamela építész tervezte meg. A torony 116 méter magas, és 23 emeletet foglal magában. Az 1968 és 1976 között épült Torres de Colon ma számos, csúnya épületeket felvonultató listán szerepel.

Torres de Colon

A madridi toronyépületet Antonio Lamela építész tervezte meg. A torony 116 méter magas, és 23 emeletet foglal magában. Az 1968 és 1976 között épült Torres de Colon ma számos, csúnya épületeket felvonultató listán szerepel.

Fotó: es.wikipedia.org

Dia

	Tianzi Hotel	A 2001-ben épült kínai Tianzi Hotel alakjai a szerencsét, a jólétet és a boldogságot, illetve a hosszú életet szimbolizálják. A furcsa hármas a világ legnagyobb megjelenítő, festett szoborépületeként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.	Kapcsolódó cikk:	A világ 4 legcsúnyább turistalátványossága »

Tianzi Hotel

A 2001-ben épült kínai Tianzi Hotel alakjai a szerencsét, a jólétet és a boldogságot, illetve a hosszú életet szimbolizálják. A furcsa hármas a világ legnagyobb megjelenítő, festett szoborépületeként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Kapcsolódó cikk:
A világ 4 legcsúnyább turistalátványossága »

Fotó: www.thea.gr
Ezt is szeretjük
Fotó: