Láttad már a pápa titkos kertjét? 400 év után megnyitják az emberek előtt
Látogathatók lesznek a Castel Gandolfó-i kertek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Látogathatók lesznek a Castel Gandolfó-i pápai palotákat övező kertek, amelyekben majdnem négy évszázadon át csak az egyházfők és vendégeik sétálhattak.

A lemondott XVI. Benedek pápa a kertben
Csaknem négyszáz évig volt zárva
A kert egy részlete

A kertek megnyitásának dátuma még nem ismert, de az olasz és külföldi utazási irodák már szervezik a csoportokat - írta a panorama.it hírportál, amely elsőként értesült a Vatikán döntéséről.

A pápai villákért felelős Osvaldo Gianoli megerősítette, hogy a Castel Gandolfó-i kertek megnyitásán dolgozik.

A második Vatikán

A Rómától 20 kilométerre található Castel Gandolfo pápai palotáinak kapui eddig zárva voltak a látogatók előtt, az Albanói-tóra néző palotát ugyanis a pápák lakták.
Elsőként VIII. Orbán, aki rögtön a palota megépítésének éveiben - 1623-1629 - költözött Castel Gandolfóba. A rezidencia a pápai állam 1870-es bukása után elhagyatottan állt, de az 1929-es olasz-vatikáni államközi szerződés ismét egyházi tulajdonba adta.

II. János Pál a második Vatikánnak nevezte Castel Gandolfót, ahova minden nyáron szívesen átköltözött a forró Rómából. Lemondása után XVI. Benedek ebbe a palotába vonult vissza tavaly február 28. és május 2. között, amikor visszatért a Vatikánba.

Tiltott helyek a világban
Számos olyan hely van a világon, ahová nem vagy alig engednek turistákat. Kattints ide, és nézd meg őket!

Ferenc pápa tavalyi megválasztása után nem vett ki magának nyári pihenési időszakot, és jelezte, hogy a rá váró egyházi reformok munkája közepette idén sem kívánja szabadságra elhagyni a Vatikánt. Kattints ide, és nézd meg, hol él Ferenc pápa!

A legszebb itáliai parkok egyike

A pápa hiányát az idegenforgalom helyettesíthetné az utóbbi évtizedekben az egyházfőtől vonzott zarándokokból élő Castel Gandolfóban. Az 55 hektáros pápai kertet a legszebb itáliai parkok között tartják számon.

Titkokat őriznek a Vatikán alatt?
A Vatikáni Titkos Levéltár régóta foglalkoztatja a közvéleményt, ugyanakkor a rejtélyek szerelmeseit is, hisz igen kevesen nyernek bebocsátást. Kattints ide, és nézd meg képeken!

A területen gyümölcsös, olajfaültetvény, zöldségkert és tehénfarm is található: ezek termékeit egyenesen a Vatikánba szállítják.

A kertben a 3. században uralkodó Diocletianus császár egykori palotáinak romjai is láthatók, valamint a Castel Gandolfói pápai tulajdonon áll a világ egyik legnagyobb csillagvizsgálója is.

Képek: sacrificiovivoesanto.wordpress.com; blog.daum.net.

Ezt is szeretjük