Nyitnak a budapesti karácsonyi vásárok: 2017-ben ezek a legjobb programok

Gasztronómiai, kulturális és gyerekprogramokkal, adventi hangulattal vár a város.

Budapesti karácsonyi vásárok 2017-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyan advent első vasárnapja 2017-ben december 3-ára esik, sokan már november végén elkezdik a hangolódást az ünnepekre. Ebben a már nyitva tartó karácsonyi vásárok is segítenek.

Ha te is szeretnél már most forralt borozni, vagy idén még a tömeget megelőzve akarod élvezni a hangulatot, akkor máris van néhány vásár, ahol ezt megteheted. Másutt csak az elkövetkező hetekben indulnak be igazán a programok. Elmondjuk, mit érdemes adventkor megnézni Budapesten!

Karácsonyi vásárok Budapesten

A budapesti karácsonyi forgatagot imádják a külföldiek és a magyarok is, évente akár 800 ezren is ellátogathatnak a különböző helyszínekre. 

budapest karacsonyi vasar 1

Nemcsak egy helyen várnak azonban szórakoztató családi programok, hangulatos előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek. A következő helyszínek mindegyikét érdemes felkeresni. 

  • A nagybetűs Budapesti Karácsonyi és Adventi Vásár természetesen idén is az egyik vezető szenzáció lesz az V. kerületben, a Vörösmarty téren. Itt november 10. és december 31. között folyamatosan zsűrizett kézműves termékek, finomságok, ingyenes játszóház és közel 160 gyerekeknek és felnőtteknek szóló program vár majd, gyerekeknek például adventikoszorú-készítés, mézeskalácsozás, ráadásul ingyenesen. December 6-án pedig akár a finn Mikulással, Joulupukkival is találkozhatnak a gyerekek. Idén nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy minőségi ételek várják a látogatókat, a Gastro-Hack hüttéjébe mindenképpen érdemes benézni, ingyenes kóstolók és workshopok is várnak.
  • A Szent István téren, a Bazilika előtt november 24. és január 1. között folyamatosan zajlik az Adventi Ünnep, melynek során nemcsak az épület ragyog majd színpompás fényfestésben. A további programok közt olyan hangulatos lehetőségek szerepelnek, mint a néptáncos fellépések, a 14 éves kor alatt ingyenes korcsolyapálya, a vásár vagy vasárnaponként az ünnepélyes gyertyagyújtás, illetve a 40 napos BBQ-ünnep. Alkoholmentes forralt bort és az ördög italát, a krampampulit is meg lehet kóstolni a Winter Wonder Kitchen standnál, ami látványnak sem lesz utolsó.
  • Az Advent Óbudán december 1-jétől 23-áig tart. A Fő téren tartott folyamatos koncertek mellett körhintával, korcsolyapályával, adománygyűjtéssel, gyertyagyújtással és éttermi kedvezményekkel készülnek a szervezők. Itt a csodás, régi épületek igazi nosztalgikus hangulatot varázsolnak.
  • Harmadjára is lesz adventi ünnep a Várkert Bazárnál, ahol december elejétől indulnak a karácsonyi programok. A kicsiknek és nagyoknak szervezett események közt játékokat, koncerteket, előadásokat és kézműves foglalkozásokat is találsz.
  • Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár november 17-én nyitott, és egészen december 27-ig vár. A Városháza parkban minden adventi hétvégén különleges programokkal, koncertekkel, előadásokkal kedveskednek az idelátogatóknak.

Ezek mellett számos további kisebb vásárra is sor kerül, így például a Nagytétényi Kastélymúzeumban és a Budafok-Tétény Karácsonyi Vásárban is válogathatsz a programok és kézműves termékek közül. Egy másik szuper lehetőség, hogy a XII. kerületi Hegyvidék Karácsonyi Vásárra is ellátogathatsz, ahol december 3. és 24. között szerveznek különböző programokat minden korosztálynak.

Áhítat járja át a helyet

Ha eltávolodnál a forgatagtól, Magyarországon több kút, forrás környékét is szent helyként tisztelik, és azt beszélik, csodák történtek itt. Mutatjuk a legendává lett gyógyulások helyszíneit!

Szent kutak Magyarországon

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük