8 gyönyörű, természetes strand Budapest környékén, ahová gyerekkel is elmehettek: biztonságosak, tiszták, ingyenesek

Budapest környékén is vannak természetes strandok, ahol kicsik és nagyok egyaránt csobbanhatnak, méghozzá teljesen ingyen.

kisoroszi szigetcsúcs dunából
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ingyenes és biztonságos szabadstrandok találhatóak Magyarországon, melyek közül akadnak bőséggel Budapest környékén is.

A nagy nyári hőségben nem árt ismerni a hűsítő vizeket, ahová a főváros forró utcáiról egy órán belül el lehet jutni.

Budapest környéki természetes strandok

A strandok tömegközlekedési eszközzel vagy kocsival is megközelíthetőek, alig van különbség idő tekintetében. A fővárost kettéosztó Duna partján remek szabadstrandok találhatóak, a sekély vizű partokon kisgyerekek is bátran hűsölhetnek. 

Alsógödi szabadstrand

Az Alsógödi szabadstrand vonattal és autóval azonos idő alatt, 35-40 percen belül megközelíthető. Kavicsos partján árnyékot adó fák miatt közkedvelt fürdőhely, sekély részein kisgyerekek is biztonsággal játszhatnak.

Felsőgödi szabadstrand

Gödön egy másik strand is ingyenes csobbanási lehetőséget biztosít, a Felsőgödi szabadstrandot érdemes kipróbálni. Ezen a területen homokos partszakaszon mártózhatnak meg kicsik és nagyok egyaránt a Duna hűs vízében.

Dunakeszi szabadstrand

Dunakeszi szabadstrandja sincs messze Budapesttől, vonattal vagy autóval mindössze 40 perc alatt elérhető távolságban fekszik. Kavicsos-homokos vízpartját szegélyező fák biztosítanak árnyékot az önfeledt strandoláshoz.

Szentendrei Postás strand

A Szentendrén található homokos Postás strand kocsival fél órán belül megközelíthető, de sokan látogatják biciklivel a helyes kis fürdőhelyet. A parton játszótér nyújt plusz szórakozási lehetőséget a gyerekeknek. A szabadstrand közelében kutyabarát partszakaszt is kijelöltek.

Verőcei szabadstrand

A verőcei szabadstrand a Nyugati pályaudvarból induló vonatokkal 44 perc alatt elérhető távolságban van. Kavicsos-füves partszakasza 150 méter hosszan terül el, két büfé található a közelében.

Dunabogdányi szabadstrand

A Budapesttől mindössze 50 percre levő Dunabogdányi szabadstrand bővelkedik árnyékos helyekkel, homokos-kavicsos partja fokozatosan mélyülő vízbe vezet. A közelében játszótér, focipálya és röplabdapálya is található.

Kisoroszi szigetcsúcs

A kisoroszi szigetcsúcsra nem csak a parton nyíló gyönyörű látvány miatt érdemes ellátogatni. Bár hivatalosan kiépített szabadstrand nincs a területen, a környék jóleső programoknak adhat helyszínt.

A fokozatosan mélyülő vízben sokan előszeretettel hűsölnek, akár az egész család belegázolhat a kánikulában, a kavicsos parton túl árnyékot adó fák is bőven találhatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szigetcsépi szabadtrand

Forgalomtól függően 40-50 perc alatt megközelíthető az impozáns Szigetcsépi szabadstrand, mely mindennap este tízig várja a fürdőzni vágyókat. 

Gyerekek számára játszótér biztosít külön szórakozási lehetőséget, de röplabdapálya is, focipálya is van a területen.

Palatinus-tó, egy karnyújtásnyira Budapesttől

A mesterséges tó híres a kiváló minőségű vizéről, családoknak ideális nyári program.

(Képek forrása: Facebook, Benkocs Balázs.)

Ezt is szeretjük