A legszebb magyar borhotelek: 3 helyet mutatunk, ahol mennyei kóstolókkal várnak
Zamatos nedűk járnak a meseszép táj mellé.

borozas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország kiváló borvidékein a hozzáértő borászok világszinten is elismert, ínycsiklandozó nedűket állítanak elő. Nem csoda, hogy a remek italok és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai élmények is egyre több turistát mozgatnak meg. Erre épülnek a borhotelek is.

Noha több olyan szálláshely is létezik, mely egyszerűen azért nevezi magát borhotelnek, mert valamelyik szőlőtermő vidéken található, a legjobbak azonban nem mindig ezek a helyek. A következő három borhotel ugyanis nemcsak kiadó szobákkal, de saját, nagyszerű borászattal is rendelkezik, melyek termékei igazán különlegessé teszik a kóstolókat. 

Hotel Bonvino Wine & Spa

A badacsonyi táj szívében fekvő Hotel Bonvino 2017-ben az év boros hotele cím tulajdonosa. A Bonvinót gyönyörű vulkanikus hegyek veszik körbe, melyek számos programlehetőséggel, például nordic walking túrákkal és lovaglással várnak. Ezt egészíti ki a hotel wellness-szolgáltatásokkal, jógával és természetesen borvacsorákkal, melyek jólesnek az egész napos aktív pihenés után.

bonvino hotel

A szálloda alkotói otthonos szobáikban is a balatoni hagyományokról mesélnek. A vendégek azonban választhatnak, hogy tradicionális, rusztikus környezetben, vagy inkább modern luxusban érzik jól magukat. Az étterem exkluzív kínálata mellett a borbárt is érdemes kipróbálni, ahol nemcsak a badacsonyi szőlőkből készült italok széles választéka vár, de akár a pincészetekkel is megismerkedhetsz. Szezontól függően a kétágyas szobák árai 39 900-49 900 forintról indulnak. A további részleteket pedig itt találod.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Kreinbacher Birtok

Kreinbacher József 2002 óta foglalkozik szőlészettel a Somló dűlőin. Birtoka ma már nagyjából 50 hektáron terül el a hegy bazaltos oldalán. Az organikusan művelt területeken helyet kap a furmint, az olaszrizling, a hárslevelű, a syrah és természetesen a Somló különlegessége, a juhfark is. Nemcsak borok készülnek azonban a szőlőből, de zamatos pezsgők is, melyeket szintén megkóstolhatnak az idelátogatók.

somlo kreinbacher birtok

A borbár és a bisztró mellett a Kreinbacher Birtok szálláshelyet is biztosít. 16 szobájukban az ultramodern stílus és a vidék tradicionális értékei találkoznak. A szobaárak reggelivel  fejenként nagyjából 14 ezer forintról indulnak, ám ez attól is függ, melyik időszakban érkezel. A birtok saját honlapját itt találod.

Villány gyöngyszeme

Palkonya aprócska, képeslapra illő település, ahol nemcsak a falusi békét, de a jobbnál jobb italokat is érdemes hosszan kiélvezni.

Crocus Gere Bor Hotel & Resort

Villányban a Gere család a Crocus Hotelt közvetlenül a világhírű pincesor közelében hozta létre. A vendégek a Mandula étterem és borbár kínálatából válogatva élhetik át a környék nyújtotta legkiválóbb gasztronómiai élményeket. A muzeális borkészlet mellett párlatok, szivarok és a bisztrókonyha remekei is megkóstolhatók.

crocus gere hotel

A Crocusban azonban nem csak inni lehet a bort. A szálloda különleges wellness-szolgáltatásai között szerepelnek a vinoterápiás kezelések is, melyeket saját kozmetikumokkal, egyedi receptúra alapján végeznek. Az épület 34 szobája csupa melegséget árasztó fa, tégla és bőr felhasználásától hangulatos. A legolcsóbb kétágyas szobák reggelivel, két főre, éjszakánként 22-24 ezer forintról indulnak, míg a továbbiakról itt tudhatsz meg többet.

A képek forrása: hotelbonvino.hu, kreinbacher.hu, crocus-hotel.gere.hu.

Ezt is szeretjük