Isten ajándékának nevezik a smaragd tavat - Képeken a csodaszép hely a szomszédból

Tényleg nem kell messzire menni a csodákért.

nagykep?cikkid=162899&kep=bohinj111-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A varázslatos Bohinji-tó Szlovénia legnagyobb természetes tava. Az ország északnyugati részén, a gleccserek formálta Bohinji-völgyben fekszik. A több mint négy kilométer hosszú és egy kilométer széles tó mélysége néhol eléri a 45 métert.

A mesebeli szépségű tó vízszintje alatt karsztforrások törnek fel, ennek ellenére hőmérséklete nyáron is csak 22 fokig emelkedik, telente pedig gyakran befagy. A tó igazi turistaparadicsom, az úszástól egészen a búvárkodásig számtalan sportot űznek vízében. A tavat ölelő varázslatos gyalogtúra feltölti a testet és a lelket. Azok pedig, akik kényelmesen szeretnek a tájban gyönyörködni, a smaragd tavon sétahajóznak. 

Forrás: Wikipédia/BohinjJezeroWikipédia/Lake_Bohinj_SloveniaWikipédia/Bohinjsko_jezero_OberkrainWikipédia/Lake_Bohinj_with_a_church

Lebegő sziget van a szomszédban: bámulatosak a képek! 

A Szlovénia északnyugati részén, a Júliai-Alpokban fekvő Bledet joggal lehet Európa egyik legfestőibb úti céljának nevezni, mint ahogy az sem véletlen, hogy sokan csöppnyi édenkertként vagy éppen a kontinens egyik legromantikusabb természeti csodájaként emlegetik.

Ezt is szeretjük