Vigyázz, ha a szomszédban nyaralsz: akár 80 ezer forintra is megbüntethetnek, ha ezt teszed
Kezdik megelégelni a horvát tengerparti városok a törölközős helyfoglalást.

GettyImages-1365683315
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakori jelenség a horvát strandokon, hogy a reggel érkezők már nem találnak szabad helyeket a parton, mert valakik az előző este lefoglalták azokat otthagyott matracokkal és törölközőkkel.

Az egyik partszakaszon le akarnak számolni ezzel a jelenséggel, derült ki az RTL beszámolójából

Bírság a horvát tengerparton

Kezdik megelégelni a horvát tengerparti városok a törölközős helyfoglalás nemzetközi hagyományát. Az észak-adriai Novi Vinodolski partján például már komoly bírságra számíthatnak azok, akik a matracukat küldik előre maguk helyett a strandra. A büntetés mértéke akár 1500 kuna, azaz 80 ezer forint körüli összeg is lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Krk szigeten található, Baška nevű üdülőhelyen egyelőre még nem bírságolják a törölközős helyfoglalókat, de minden reggel 6 körül összegyűjtik, és elszállítják a gazdátlan fürdőlepedőket. 

A tulajdonosoknak később joga van egy megadott helyen átvenni a törölközőket, de a település polgármesterének beszámolója szerint ezzel a lehetőséggel tavaly csak 39-en éltek. 

Európa 8 legszebb homokos tengerpartja: bakancslistás, paradicsomi helyszíneket mutatunk

A képeslapra illő, homokos partokért nem kell a Maldív-szigetekig utazni, Európán belül is van jó pár gyöngyszem, ahol a paradicsomban érezhetitek magatokat. Ezekből mutatunk egy csokorra valót.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük