Vigyázz, ha a szomszédban nyaralsz: akár 80 ezer forintra is megbüntethetnek, ha ezt teszed

Kezdik megelégelni a horvát tengerparti városok a törölközős helyfoglalást.

GettyImages-1365683315

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakori jelenség a horvát strandokon, hogy a reggel érkezők már nem találnak szabad helyeket a parton, mert valakik az előző este lefoglalták azokat otthagyott matracokkal és törölközőkkel.

Az egyik partszakaszon le akarnak számolni ezzel a jelenséggel, derült ki az RTL beszámolójából

Bírság a horvát tengerparton

Kezdik megelégelni a horvát tengerparti városok a törölközős helyfoglalás nemzetközi hagyományát. Az észak-adriai Novi Vinodolski partján például már komoly bírságra számíthatnak azok, akik a matracukat küldik előre maguk helyett a strandra. A büntetés mértéke akár 1500 kuna, azaz 80 ezer forint körüli összeg is lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Krk szigeten található, Baška nevű üdülőhelyen egyelőre még nem bírságolják a törölközős helyfoglalókat, de minden reggel 6 körül összegyűjtik, és elszállítják a gazdátlan fürdőlepedőket. 

A tulajdonosoknak később joga van egy megadott helyen átvenni a törölközőket, de a település polgármesterének beszámolója szerint ezzel a lehetőséggel tavaly csak 39-en éltek. 

Európa 8 legszebb homokos tengerpartja: bakancslistás, paradicsomi helyszíneket mutatunk

A képeslapra illő, homokos partokért nem kell a Maldív-szigetekig utazni, Európán belül is van jó pár gyöngyszem, ahol a paradicsomban érezhetitek magatokat. Ezekből mutatunk egy csokorra valót.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük