A kormány is titkol valami fontosat? Tilos megközelíteni napnyugta után a várost
Bhangarh városát csak a legbátrabbak merik meglátogatni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van egy város Indiában, ahová még a legbátrabbak is fenntartásokkal teszik csak be a lábukat, félnek ugyanis, hogy átok sújt le rájuk: ez Bhangarh. A Jaipur és Alwar között elhelyezkedő települést a 17. században építették fel Madho Singh rádzsa parancsára, ekkor körülbelül tízezren éltek itt. Ám nem tudni, miért, a város lakosságának hirtelen nyoma veszett.

Persze hipotézisek szépszerével akadnak: az egyik legenda szerint egy sötét varázsló szerelmi bűbájjal szerette volna a város hercegnőjét meghódítani, de a lány is értett a mágiához, így a terv nem sikerült, a varázsló pedig elátkozta az egész várost, hogy soha többé senki ne éljen itt. Létezik egy olyan változat is, mely szerint az egyik uralkodó nem tisztelte a mágus lakóhelyét, ezért az földrengést idézett elő, hogy elriassza az itt élőket. De olyan klasszikusabb elképzelés is akad, miszerint egy másik sötét varázsló mondott átkot a városra: amint az első esti árnyék rávetül, eltűnik az egész.

Hogy mi igaz az elképzelésekből, rejtély, az viszont tény, hogy még a kormány is felhívta az emberek figyelmét, sötétedés után mindenki kerülje el a helyet! Nézd meg a képeket!

Még több kísérteties hely:

Francia kísértetfalu megrázó történettel

Oradour-sur-Glane falvacskája teljesen lakatlan: az előzmények tekintetében ez nem véletlen. Ismerd meg megrázó történetét!

Ezt is szeretjük