Durván emelkednek idén a strandbelépők a Balatonon: van, ahol 25%-kal drágább lehet egy jegy
A családi nyaralás tervezése előtt érdemes tájékozódni az új strandbelépőárakról.

GettyImages-613929360
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jön a meleg, így nemsokára megnyílnak a balatoni strandok is. A balatoni strandbelépők ára az idei szezonban sokat emelkedhet a korábbi évekhez képest. 

A kánikula érkeztével egyre többen várják a nyitást, ám az árváltozással nem árt kalkulálni indulás előtt. Sajnos kezdünk hozzászokni, hogy mindennek az ára emelkedik. A balatoni strandbelépőkkel sincs ez másképp.

A balatoni strandbelépők árai

A járványügyi helyzet miatt a legtöbb helyen a strandok nem tudtak árat emelni, mert korlátozásokkal tették ezt számukra lehetetlenné. A legtöbben nagy valószínűség szerint veszteségekkel zárták az elmúlt két évet, így most sok helyen a strandbelépők árának emelkedésével igyekeznek ellensúlyozni a kieséseket.

GettyImages-91534431
Fotó: aGinger / Getty Images Hungary

A Pénzcentrum szerint van olyan strand, ahol 25%-kal növekszik a belépőjegyek ára a szezonban.

A járványügyi korlátozások miatti jogszabályoknak megfelelően a strandok 2022. június 30-ig nem emelhetnek árat, ám a legtöbb helyen július 1. napjától életbe lép az új, emelt díjszabás. A legtöbben az elmúlt évek kieső bevételét is próbálják ellensúlyozni az áremelkedéssel.

Sajnos az utóbbi években egyre inkább csökkent a szabadstrandok száma is, viszont az északi part népszerű szabadstrandja Örvényesen továbbra is ingyenes.

Strandárak a Balaton körül

Mindhárom siófoki strandot (Sóstó, Nagystrand, Újhelyi) 2022. május 15-én nyitják meg. Várhatóan július 1-jétől itt is emelkedésre számíthatnak a látogatók. Siófok szabadstrandjai továbbra is mindenki számára ingyenesen látogathatóak.

Balatonakalin a Mandulavirág strand június 17-én a régi, előszezoni árakon nyit meg, viszont július 1-jén, amennyiben a jogi háttér lehetővé teszi, 25%-os áremeléssel kell számolniuk az érkezőknek, amit a három éve azonos árral és a fejlesztésekkel indokoltak: füves területek újultak meg, több teret akadálymentesítettek, és a szabadidős lehetőségek is bővültek.

Balatonfüreden az Esterházy és a Kisfaludy strandon egyelőre nem tudni, hogyan alakul az árak változása, miután a június 30-ig életben levő jogszabály érvényét veszti. A Kisfaludy strandon is számos fejlesztés történt, többek közt létrejött a vizesblokk akadálymentesítése, új családi WC hozzáadásával, és energetikai korszerűsítéssel. Az Esterházy strandnál akadálymentes, családbarát WC-fejlesztés és zöldterület-fejlesztés is történt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Balatonalmádin július 1-jétől az árak 1000 forintról 1500 forintra emelkednek, ami egy felnőtt fő egyszeri belépésére jogosít.

Balatonföldváron egyelőre a tavalyi árakon nyit meg a Nyugati és Keleti strand is: előbbinél így 500, utóbbinál 800 forint a belépő. A régi vizesblokkokat és beltéri öltözőket felújították. A legtöbb strandon fejlesztések valósultak meg, melyek némelyikét csakugyan áremelkedés követheti júliustól, így érdemes ezeknek utánanézni a nyaralás tervezésénél.

8 hely a Balatonnál, ahonnan csodás kilátás nyílik a tóra

A Balaton fentről nézve is gyönyörű, érdemes megcsodálni.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük