A legjobb sípályák Ausztriában, ahová 5 óra alatt eljuthatsz kocsival: nem csak a magyarok imádják őket

Ausztria Magyarországhoz közeli síterepei igazi élménnyel gazdagítanak.

lachtal-si

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ausztriában igazi élmény a síszezon, amely egészen tavasz közepéig kitart színes programokkal, hóbiztos pályákkal, igazán festői környezetben.

A szomszédban szerencsére nem is kell a távoli Tirolig autókázni a gyönyörű és csúcsmodern pályákért: a Budapesttől 4-5 órányi távolságra levő hegyek sem okoznak csalódást, azokat ráadásul akár egy hosszú hétvégére is megcélozhatja az ember.

Lachtal, a stájerországi szépség

Stájerország egyik gyöngyszeme Schönberg-Lachtal, mely 1600 méter magasan várja a téli sportok szerelmeseit Budapesttől mindössze 438 kilométerre, nagyjából négy és fél óra távolságra. A sípályák idén április 13-áig tartanak nyitva, ezért a tavaszi utazásnak is ideális helyszíne lehet.

A síparadicsomon 24 kilométernyi pályát építettek ki csodás, napos fekvéssel, ám többségében középnehéz, azaz piros jelzésű pályákkal. Érdekesség, hogy több magyar üzemeltetésű szállást is lehet találni itt.

Annaberg, a hangulatos alpesi vidék

Az alsó-ausztriai Annaberg a kezdő síelőknek is ideális célpont, a 12,5 kilométernyi pálya nagy része könnyű, kék jelzésű. A gyönyörű síterep Budapesttől 365 kilométerre található, tehát megközelítőleg 4 óra alatt kényelmesen elérhető.

Az Annaberg sípályái március 22-éig vannak nyitva, ezért érdemes mielőbb foglalni, ha ide terveznétek az utazást. A hangulatos alpesi környezet viszont garantáltan kellemes hétvégét varázsol az érkezőknek, sokan azonnal beleszeretnek az idilli vidékbe. Ha pedig a környéken jártok, érdemes megnézni a kissé délebbre található, zarándokhelyként ismert Mariazellt is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Schladming négy hegye

A stájerországi Schladming négy hegyébe azonnal bele tud szeretni az ember, egyszerű szemlélődésre is tökéletes lenne a hely, a téli sportok szerelmesei pedig igazán megtalálhatják itt számításaikat egészen április 19-éig. A síparadicsom nagyjából 5 órányi autóútra van Budapesttől, 490 kilométer távolságra.

Hatalmas és rendkívül változatos terepről van szó, 112 kilométernyi sípályával, ami nem véletlen: négy hegy tartozik hozzá, mégpedig a Hochwurzen, a Planai, a Hauser Kaibling és a Reiteralm. Amellett, hogy a táj mesébe illő, Schladming hegyei a Ski Amadé sírégióhoz tartoznak, ami garantálja a csúcsmodern környezetet, az izgalmas programkínálatot és a kedvezményeket is.

Gerlitzen: az Ossiachi-tó szomszédságában

Karintiában is szinte egymást érik a festői síparadicsomok, melyek egyike a Gerlitzen síterepe. A síterepet az Ossiachi-tó közelsége még különlegesebbé teszi. A hely egyébként 511 kilométerre van Budapesttől, de még így is alig több az út 5 óránál.

A 45 kilométernyi pálya nagy része középnehéz, ám a kezdők is találhatnak itt bőven lehetőséget a csúszásra egészen április 13-áig. A síterep közelében járva egy kis kitérőt is lehet tenni a gyönyörű Villach városa felé, amely már csak néhány pluszkilométert jelent.

Idilli falvak Stájerországban

Stájerországban járva nemcsak sítalpat ragadni éri meg, de akkor is csodálatos élménnyel gazdagodhat az ember, ha egy kicsit elidőz egy-egy bájos faluban.

(Borító- és ajánlókép: Steiermark Tourismus / Gery Wolf.)

Ezt is szeretjük