Álomszép biciklis túrák Magyarországhoz közel - Kettesben vagy családdal is megjárhatók (x)

Az ausztriai Burgenland lélegzetelállító tartomány, és számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

Biciklis túrák Ausztriában (x)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Burgenland évi háromszáz napsütéses nappal, valamint kirándulóhelyek és szabadidős programok széles választékával várja a látogatókat.

A kínálat a mintegy 2500 kilométernyi kerékpárút valamelyikén tett biciklitúrától kezdve a vadregényes kenutúrákon, a Fertő tóban vagy a burgenlandi termálfürdőkben való fürdőzésen át egészen az izgalmas múzeumlátogatásokig terjed.

A kerékpáros paradicsom

A tartomány hét kiemelt kerékpárútja a könnyű családi biciklizéstől kezdve a sportos kihívásokkal teli, hosszú távú túrákig terjed. Csak a Neusiedler See régióban mintegy negyven kerékpárút - köztük a Fertő tavat megkerülő B10-es kerékpárút - gondoskodik a különleges kerékpáros kalandokról. A Rosalia régió kerékpárútja végeláthatatlan eperföldek között kanyarog. A Közép-Burgenlandban található Sonnenland régió izgalmas hajtánytúrával csábítja a családokat. A dél-burgenlandi Paradies útvonal pedig valóságos e-bike-eldorádónak számít. 

2100x1400 Csaterberg-mit-Sonnenuntergang Burgenland-Tourismus Pe
Fotó: Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller

Fedezd fel a tartomány hét, válogatott kerékpárútjának egyikét, és használd ki a tökéletes kerékpáros infrastruktúra előnyeit: a gondtalan biciklis kirándulásokról kerékpárkölcsönzők, szervizek, kerékpárbarát szálláshelyek és térképek gondoskodnak. Útközben regionális finomságokat és ízletes borokat lehet kóstolni, a Burgenlandi kirándulóhelyek applikációval pedig gyerekjáték az útiterv összeállítása.

További információk Burgenland kerékpáros kínálatáról itt! 

Burgenland az asztalhoz invitál

Szívélyes vendégszeretet és a megfelelő légkör - ez jellemző a Fertő tó és Weinidylle közötti kulináris vidékre. A környéken kiváló borászok nemzetközileg ismert, élmezőnybeli borokat készítenek, melyeket az idelátogatók egyszerű borászatokban vagy kellemes vinotékákban kóstolhatnak. 

Weinverkostung Csarterberg  ©Burgenland Tourismus Peter Burgstal
Fotó: Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller

Díjnyertes éttermekben, vidéki fogadókban, kastélyéttermekben vagy barokk udvarházakban is különleges gasztronómiai élményekkel találkozunk, ezek mellé társulhatnak a tradicionális esküvői cukrászatok édes alkotásai. A helybéli szakácsok számára rengeteg helyi, friss alapanyag áll rendelkezésre: a Fertő tó halaitól a dél-burgenlandi libákig. A gyógy- és fűszernövények, cseresznyék gyakran a 13 burgenlandi ínyencrégió egyikéből származnak. 

További információk a burgenlandi gasztronómiáról itt! 

Családi üdülés Burgenlandban

Emellett Burgenlandban nagyszerű családi kirándulóhelyek, várak és kötélparkok egész sora várja a vendégeket, valamint Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, a Familypark is. Az országhatárokon átnyúló Fertő-Fertőzug Nemzeti Parkban, valamint a tartomány hat natúrparkjában egész évben természeti élmények várják a kicsiket és nagyokat.

2100x1400 cover© Burgenland Tourismus Peter Burgstaller
Fotó: Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller

Nagyszerű szálláshelyek, köztük Ausztria legjobb családi szállodái, valamint otthonos hangulatú panziók, romantikus falusi szálláshelyek és kitűnő vendéglátóhelyek gondoskodnak a nagyszerű üdülési élményekről. Így lesz a Burgenlandban töltött kikapcsolódás feledhetetlen kaland a család minden tagjának.

További információk a családi programokról itt! 

Coverfotó:  NTG/Steve Haider

Ezt is szeretjük