Ez a világ legmérgezőbb kertje, mégis özönlenek oda a turisták - Egyetlen növény érintése is halálos lehet
Az angliai Alnwick Poison Garden, azaz a Méregkert valódi, halálos veszélyt jelent az emberre nézve.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Észak-Anglia egyik legérdekesebb látványossága az Alnwick Garden, ahol színpompás növényekkel, különleges bambuszlabirintussal, mintára vágott sövényekkel, lenyűgöző szökőkutakkal és fára épített házikókkal lehet találkozni. Ám míg az Alnwick Garden színes virágágyasai és lugasai között barangolva úgy érezheted, hogy a nyugalom szigetére érkeztél, létezik a kertnek egy sötét, halálosan veszélyes része is: a fekete kapu mögé zárt Poison Garden, vagyis a Méregkert, ami száz gyilkos növényt rejteget.

A méregkert ötlete Northumberland hercegnője, a most 61 éves Jane Percy nevéhez köthető. 1995-ben lett az Északkelet-Angliában található, a skót határig elterülő Northumberland hercegnéje. A címmel együtt járt Alnwick vára is, amely Northumberland hercegeinek hagyományos székhelye.

Így látogatható a méregkert

A veszélyes kert munkálatai 2000-ben kezdődtek, majd 2005-ben nyitották meg. A Poison Garden csak vezetővel, szigorú ellenőrzés mellett látogatható: a mérgező növényeket nem szabad megszagolgatni, megtapintani és megkóstolni, hiszen némelyik növény megégeti a bőrt, némelyik kábító hatású, némelyik pedig örökre elaltat.

Nézd meg képeken az ország legnagyobb európai növénygyűjteményének kertjét, valamint a világ legveszélyesebb méregkertjét!

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük