3 utazási ajánlat, ami abszolút kamu: ne dőlj be nekik!
A jó szlogen mögött nem mindig találod a beígért tartalmat, épp ezért légy mindig résen!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hangzatos nyaralási ajánlatok legtöbbször gyanakvást váltanak ki az emberekből, valljuk be, sokszor nem hiába. Persze nem kell minden jó lehetőség mögött átverést szimatolni, léteznek valós tartalmú ígéretek is, vagy legalábbis olyanok, melyeknek legalább a fele igaz.

Előfordul az is, hogy anyagilag ugyan nem szenvednek kárt, az apró betűs részek azonban rendszerint csak utólag kapnak reflektorfényt, így annak ellenére, hogy az út nem volt egyértelmű ráfizetés, mégiscsak rossz szájízzel távoznak a helyszínről az utazók. Érdemes tehát a hangzatos szavak mögé nézni, hogy aztán a nyaralás ne legyen kellemetlen meglepetés.

Hétvégi kiruccanás féláron?

Ha véletlenül találkoznál a féláron hirdetett itthoni wellnesshétvége ajánlatával, nem árt, ha legalábbis óvatossággal kezeled a dolgot. Nagyon ígéretesnek hangzik, hiszen sokcsillagos szállodában ejtőzhetsz hiperolcsón, és az előzetes tájékoztatás szerint csupán egy másfél órás termékbemutatót kell végigülnöd a hétvégi luxusért cserébe, ami semmiféle vásárlásra nem kötelez.

Ez nagy vonalakban meg is állja a helyét, tehát nem kell átveréstől tartanod, de arra azért számíts, hogy akadhatnak még járulékos költségek.

A fórumokon legtöbbször arra panaszkodnak, akik igent mondtak hasonló lehetőségre, hogy a szállásért ugyan valóban nem kellett fizetni, ám a parkoló használatért például kétezer forintot kértek egy éjszakára, de a fürdőszobai köntöst is csak kétezer forintos bérlési díjjal használhatták, így a számtalan apróságból mégiscsak összejött a hétvége valódihoz közelítő ára.

Az sem ritka, hogy a másfél órás előadás hossza akár megduplázódik, ha pedig az ember nem üli végig, könyörtelenül kifizettetik a teljes árat.

Itt rendszerint üdülési jogot értékesítenek, amit viszont csak alapos átgondolás után érdemes megvásárolni, hiszen túl nagy összeg ahhoz, hogy kihasználatlanul maradjon.

Tengerparti luxus ingyen?

Az internet hemzseg a kihagyhatatlannak látszó nyaralós ajánlatoktól, ám nem mindegyik paradicsomi ígéret váltja be végül a hozzá fűzött reményeket. Az egyhetes tengerparti luxusüdülés sem lenne persze annyira népszerű, ha az ingyen szlogen helyett csupán akcióssal találkoznának a nyaralók a hirdetés szövegében.

Itt azonban megint csak a fenti promóciós nyaralásról van szó, ami kellő körültekintéssel valóban kiélvezhető, ha az ember felkészül a feketelevesre: vagyis arra, hogy az ingyen luxusért cserébe bevállal egy kemény meggyőzési stratégiával megszerkesztett előadást, ahol a befolyásolhatóbb vendégek ne számítsanak arra, hogy pluszszolgáltatás megvásárlása nélkül távoznak a helyszínről: a milliós nagyságrendű üdülési jog ugyanis bőven túlszárnyalja az egyszeri tengerparti kiruccanás költségét.

Ráadásul nem ritkák a csalások sem: idén tavasszal kezdődött azoknak az üdülési jogot értékesítőknek a pere, akik több mint négyszáz embert tévesztettek meg, amikor tenerifei üdüléshez szedtek be 15 ezres regisztrációs díjakat, az út pedig egyik esetben sem valósult meg.

Kamu utazási irodák

Nemrég felbukkantak az interneten olyan utazási ajánlatok, melyeket magyarországi engedéllyel és biztosítással nem rendelkező irodák hirdettek. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez több panasz is érkezett egy olyan ajánlattal kapcsolatban, ahol az utazók egy latin-amerikai nyaralás során az ígért szolgáltatások felét sem kapták meg, és panaszukkal nem fordulhattak sehová, a cég honlapján ugyanis az szerepel, hogy eredetileg nem Magyarországon tevékenykednek, csupán magyar nyelvű weboldaluk is van, ezt pedig nem tiltja semmilyen törvény.

Közben kiderült, hogy az utazók csoportjának csupán a fele szerződött valódi utazási irodával, a többiek a honlap mögött álló idegenvezetővel állapodtak meg, aki - mint bebizonyosodott - saját zsebre dolgozik.

Volt már rosszul sikerült nyaralásod?

Ezt is szeretjük