3 tündérszép, filléres hely a tökéletes nászúthoz
A nászút épp olyan felejthetetlen egy pár életében, mint az esküvő napja. Íme, három úti cél, melyre egész biztos, hogy örökre emlékezni fogtok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha közeledik életed nagy napja - melyre a legtöbb nő kislánykorától fogva készül -, és az esküvőszervezés kálváriáján már túl vagy, itt az ideje, hogy megtervezd nászutadat is.

Hogy az utazás kellően romantikus és pihentető legyen, szánj időt a keresgélésre. Nem kell azonban vagyonokat költenetek ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat, hiszen léteznek remek, pénztárcabarát ajánlatok, melyek anélkül édesítik meg mézesheteiteket, hogy hatalmas költségekbe vernétek magatokat. A következő három hely tökéletes e szempontból.

Kikapcsolódás Erdély szívében: Tusnádfürdő

Ha a lagzi után legszívesebben elrejtőznél újdonsült férjeddel a világ szeme elől, ideális úti cél lehet a páratlan szépségű Tusnádfürdő Erdélyben.

A Hargita megyében található, gyógyfürdőjéről híres üdülőhely Románia egyik legkisebb városa, mely az Olt-folyó partján fekszik, az Olt-szoros vadregényes, fenyvesekkel borított hegyoldalán.

A városka összesen hét gyógyforrást rejt, melyekhez csodálatos gyógyulások legendái fűződnek. A fürdőt az 1800-as évek közepén alapították, 1900-ban pedig a Csukás-tavat is létrehozták, melyből később strandfürdőt alakítottak ki.

Ha úgy érzitek, hogy már eleget áztatok a fürdő áldásos hatású termálvizeiben, érdemes felfedeznetek a környéket is, hiszen Erdélynek ez a vidéke különösen gazdag természeti kincsekben.

A városból öt különböző turistaösvény vezet a környék nevezetességeihez: a Vártetőhöz, a Szent Anna-tóhoz, a Ludmilla-kilátóhoz, Sólyomkőre és a Nagy Piliskére. Meglátod, egy kiadós túra után még édesebb lesz az összebújás kedveseddel.

Utazási tipp
Ha szívesen kikapcsolódnátok a lenyűgöző szépségű Tusnádfürdőn, szálljatok meg a Szent Kristóf Panzióban, ahol hét éjszakát félpanzióval igen kedvező, fejenként körülbelül 50 ezer forintos áron tölthettek el. A részletekért kattints ide! »

Napsütötte mézeshetek a tengerparton: Mahdia, Tunézia

Ha a mézesheteket legszívesebben a tengerparton sütkérezve töltenéd, válaszd Tunéziát, melyet a legeurópaibb afrikai országként emlegetnek, mégis nagyon különleges pálmafáival és vakítóan fehér homokos strandjaival. Mahdia az ország keleti szegletében fekvő történelmi múltú város, melynek partjait közvetlenül a Földközi-tenger hullámai nyaldossák. A strandolás mellett a búvárkodás szerelmeseinek is kedvező a partszakasz, a hihetetlenül átlátszó tenger csak úgy csalogat, hogy felfedezd a víz alatti világot.

A városka mindig is az egyik legfontosabb kikötő volt Tunéziában, így piacain rengeteg különleges áru cserélt gazdát, 1907-ben  pedig a halászok egy elsüllyedt, feltehetően görög kincseket rejtő hajó roncsaira bukkantak. A nyüzsgő piacok éjszaka is várják a nézelődőket, alkudni lehet, és kell is, így akár fillérekért szerezheted be a jellegzetes mintázatú edényeket, ékszereket vagy más ritkaságokat. A kikötőváros a többi üdülőközponthoz képest csendesebb, kevesebb turistával, így pihenésetek garantáltan nyugodt, zavartalan lesz.

Utazási tipp
Utazzatok el a Start Utazási Iroda szervezésében Mahdiába, és az El Mouradi Mahdia ötcsillagos hotelben hét éjszakát tölthettek el, félpanziós ellátással, fejenként már 76 484 forinttól. A részleteket itt találod! »

A világ egyik legromantikusabb táján: Toszkána

Amennyiben a nászutadon is felejthetetlen kulturális élményekkel szeretnél gazdagodni, utazzatok el Olaszországba, és fedezzétek fel Toszkána kincseit. Az egyébként is különleges értékekben bővelkedő ország leggazdagabb régiója Toszkána, ahol az UNESCO Világörökség számos kincse megtalálható.

A reneszánsz bölcsőjének nevezett Firenzében megcsodálhatjátok San Lorenzo templomát, a Capella dei Principit és a méltán híres Uffizi Képtárat. Siena középkori, gótikus városának Dóm Múzeumából csodás panoráma tárul elétek a dimbes-dombos toszkán tájra, San Gimignanóban pedig a 13 különleges bástyától áll majd el a szavatok.

Természetesen a pisai Csodák terét sem hagyhatjátok ki, melyen többek között a város leghíresebb nevezetessége, a Ferde-torony is áll.

Utazási tipp
Az Oliva Travel Toszkána csodái elnevezésű körutazásával végigjárhatjátok a régió nevezetességeit, fejenként mindössze 64 990 forintért. A részletekért kattints ide! »

A nevezetességek megtekintése mellett a festői városok eldugott sikátoraiban való séta is meghitt program lehet - ezzel a nyaralással minden bizonnyal a lehető legromantikusabban indul majd házasságotok.

Ezt is szeretjük