Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat: durva zivatarok várhatók

Országszerte zivatarveszélyre figyelmeztetnek.

GettyImages-900123824
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben azt írták: napközben összességében gyengül, és kelet felé helyeződik át a csapadéktevékenység, de északnyugaton és az ország keleti felén - legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban - kialakulhatnak újabb zivatarok. A késő délutáni órákban újabb zivatarrendszer közelíti meg az Alpokalját.

A zivatarokat általában erős szél és jégeső kísérheti. Északnyugaton akár viharos széllökések, illetve nagyobb jégdarabok is előfordulhatnak. Intenzívebb gócokban jelentős - 15-20 milliméternyi - csapadék is eshet - írták.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 17 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, illetve kevésbé felhő északkeleti megyékben 10 fok alatti minimumok is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetnek.

Fotók: Getty Images

Erőteljes képek arról, hogyan hat a vihar a természetre

Varázslatos képeket készített a fotós a viharról, ami egyszerre félelmetes és gyönyörű.

Ezt is szeretjük