4 év alatt csak egy befőttesüvegnyi szemetet termelt a nő: hogyan csinálja?
Nem tudott együtt élni azzal a tudattal, hogy az elveinek ellentmondó életformát követ.

uveg
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan gondolják úgy, hogy a fenntartható életmód és a környezettudatos életforma, a 100%-ig szelektív szemétgyűjtés vagy a zéró hulladéktermelés kivitelezhetetlen.

Lauren Singer, egy fiatal New York-i nő azonban teljes mértékig megvalósította ezeket az elveket és szabályokat. A 26 éves nő lakásában nincs szemétkuka, ugyanis nincs szüksége rá.

Minimalizálta a saját szemetét

A nő jelenleg a The Simply Co. nevű környezetbarát tisztítószergyártó cég vezérigazgatója és alapítója, és 2012 óta nem termel semmilyen hulladékot. A New York-i Egyetem környezetismereti szakára járt, és lélekben mindig zöld volt, vagyis szívén viselte a környezetvédelem ügyét. A fenntartható életmódot azonban szerette volna nemcsak elviekben betartani, hanem gyakorlatban is hatékonyan kivitelezni. Évekig figyelte, hogy az ismerőseitől mennyi plasztikhulladék kerül a szemetesekbe, miután rádöbbent, hogy ő is masszívan szennyezi a környezetét nem lebomló tárgyakkal.

Lauren Singer
Lauren Singer

Teljes életmódváltást élt át

Az elhatározást tett követte, és az első lépést a szemét nélküli léthez a tudatos vásárlással és a szelektív hulladékgyűjtéssel kezdte. Lauren a fenntartható életmódról blogot kezdett írni, mely népszerűvé tette őt. Az az élet, mely egyáltalán nem vagy a legkevésbé ártalmas a bolygóra nézve, nem egyszerű, de kivitelezhető. A nő teljesen kiiktatta a műanyagtermékeket az életéből, a kozmetikumait, a tisztítószereket és a testápolási termékeket maga csinálja. A ruháit mindig használtan veszi, és amire nincs szüksége, továbbadja. A környezettudatos életmóddal rengeteget spórol.

Ami egyiknek szemét, a másiknak lehet felhasználható alapanyag a művészetében. 

Szemét a dunsztosüvegben

A nulla hulladék szabály nagyon sok apróságból áll, ha azonban megszokja az ember, be lehet tartani. Lauren nem vásárol csomagolt terméket, hanem minden árut a saját dobozaiba és zacskóiba tesz. A maradék élelmiszereket komposztálja vagy újra felhasználja. Olyan apróságnak tűnő dologra is odafigyel, hogy tampon helyett mosható betétet használ, vagy, hogy nem kér a boltban nyomtatott papírnyugtát, szórólapot vagy kuponokat. A semmi másra nem használható hulladék mindössze egy dunsztosüvegnyi mennyiségben gyűlt fel nála az évek során.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy évig tartott, míg átállt a teljesen környezettudatos életmódra. blogger megalapította saját cégét, a The Simply Co.-t, ahol a saját maga által készített, 100%-ig bio tisztítószereket árulja. A drasztikusnak tűnő változtatásba azért vágott bele, mert az egyén felelősségét szerette volna hangsúlyozni a bolygó jövőjével kapcsolatban. Lauren örül neki, hogy a fenntarthatóság élharcosaként most már értékrendjével összhangban tud élni. 

Ezt is szeretjük