Képek! Az évtized egyik legnagyobb vihara nem kíméli Európát
Gyalogosra dőlt rá egy fa
Viharos szél, hófúvás és csúszós utak december első hetében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt héten csütörtökön az elmúlt évtized legnagyobb vihara csapott le Európa északnyugati részére. A Xaver orkánnak keresztelt óriási vihar miatt Nagy-Britanniában két ember életét vesztette, Belgiumban több ezer embert ki kellett telepíteni, Hollanadiában és Németországban pedig súlyos fennakadások voltak, de tragédia nem történt.

A viharban óránként 180 kilométeres szél alakult ki, Skóciában egy teherautó sofőrje balesetben, Angliában pedig egy gyalogos vesztette életét, mert rádőlt egy fa. A hurrikán miatt több száz járatot töröltek, Dániában az egész repülőteret lezárták. Németországban is több helyen tanítási szünetet rendeltek el, és rengetegen nem mentek dolgozni vagy hamarabb fejezték be a munkát a vihar napjaiban.

Hamburgban lezárták a repülőteret, a belváros egy része a régi kikötőnél víz alá került. A Xaver orkán kelet felé haladt tovább, péntekre elérte Lengyelország területét. A szél sebessége 120-140 kilométer/óra. Az erős szél mellett nagy mennyiségű csapadék hullott, gyakori volt a hófúvás, és sok helyen csúszósak voltak az utak. Nézd meg képeken az évtized egyik legnagyobb hurrikánját!

Vihar Angliában

Az Atlanti-óceán felől betört intenzív alacsony nyomású viharzóna északkelet felé elhagyta Nagy-Britanniát. A brit meteorológiai szolgálat adatai szerint a legerősebb, 159 kilométer/órás széllökést a dél-angliai partok előtt fekvő Wight-szigeten mérték, de a többi országrészben, köztük Londonban is 90-110 kilométeres sebességű szélvihar volt.

Ezt is szeretjük