Tündéri welsh pónikölyök a debreceni állatkert legújabb lakója: nézd meg fotón!

A debreceni állatkertben egy cuki welsh póniló jött világra.

Welsh póni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Welsh póni született a debreceni állatkertben, a vidám és életerős, tarka mintázatú kis csődör már megtekinthető a karámban, ahol anyja gondoskodását élvezi - közölte az állatkert igazgatója az MTI-vel.

Nagy Gergely Sándor közleménye szerint a névadásba az intézmény szeretné bevonni a közönséget is, a névjavaslatokat a közösségi oldalukon várják. A származását nevében hordozó welsh póniló Wales hegyvidékein őshonos, és valószínűsíthetően a kelták által bevitt és az ott eredetileg élő észak-atlanti pónik keresztezéséből alakult ki.

Kicsi, de arányos termetéhez az otthonában jellemző domborzati és időjárási viszontagságok következtében rendkívüli szívósság és ellenálló képesség társul. Világszerte kedvelt lófajta, ideális azoknak a gyermekeknek, akik szeretnének lovagolni. Erre hamarosan a debreceni állatkertben ismét lehetőség nyílik: a kínálatukba tavaly nyáron visszatért pónilovaglás idén június elsejétől ismét elérhető lesz a Nagyerdőben - jelezte az igazgató.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Két kölyökkel is bővült a Debreceni Állatkert makicsaládja

A játékos és szórakoztató gyűrűsfarkú makik évről évre újabb csöppségekkel lepik meg a gondozókat és a nagyközönséget. Ez idén sincs másképp, miután az állatkert két nősténye nemrég egy-egy egészséges utódnak adott életet a mintegy négy hónapos vemhességet követően.

Cuki fotók: két kölyökkel is bővült a Debreceni Állatkert makicsaládja

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük