2 nap Budapesten nyakig csokiban! WAMP Spájz a hétvégén
Ínycsiklandó csokoládék, lekvárok, szörpök és egyéb finomságok várnak november 26-27-én.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén gasztrovásárral indul a karácsonyi szezon. Mielőtt az ünnepi tripla WAMPokon – december 4., 11. 18. – megvennéd az összes fa alá valót, töltsd fel a spájzodat a legkülönfélébb design csemegékkel!

A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését.

WAMP Spájz - A gasztro vásár

Dunszt: lekvárok, szörpök, savanyúságok

A Dunszt szekcióban a spájz polcok klasszikusait találod: lekvárok, szörpök, savanyúságok, chutney-k és minden, amit üvegbe töltve tartósítunk. A szekció vezetője és egyben a hónap Spájz kedvence az Axi's Kitchen, akinél kötelezően ajánlott az édes chililekvár kóstolása.

Szalonspicc: kézműves sör, borok, pálinka, koktél

Az üveges finomságoknál maradva a Szalonspicc szekció neve máris árulkodik. Itt alkoholtartalmú palackos és poharas italokkal ismerkedhetsz minden kategóriában: párlatok, kézműves borok és kis, hazai sörmanufakturák termékei biztosítják a kellemes hangulatot, a lazulást vagy éppen a megfelelő ajándékot. A szekció vezetője a Csutorás Pincészet.

Állati: hal, hústermék, sajt

Minden valamire való spájzban lóg néhány szál kolbász, egy kis szalonna és sonka, de nem lenne teljes az élet néhány sajt, vagy más tejtermék nélkül sem. A WAMP Spájzban is megtalálható minden, nem is akármilyen minőségben. A szekció vezetője a város legdivatosabb Húspatikája, a Mangalica és társai.

Édes: sütemény, csokoládé

A legnépszerűbb szekció, ahol Gombóc Artúr igazán otthon érezné magát, de mindenki más is, aki nem csak a csokoládés édességeket szereti: csokoládékülönlegességek, bonbonok, trüffelek, táblás csokoládék, házi sütemények, kekszek, karamellák, és még sorolhatnánk. A szekciót Magyarország legnevesebb csokoládékészítői, a Rózsavölgyi Csokoládé vezeti.

Friss: zöldség, gyümölcs, kenyér

A spájzban helye van mindennek, ami friss: zöldségek, gyümölcsök, ezekből készült frissen facsart levek, na és persze kenyerek! A szekciót a legcsodálatosabb diós-mazsolás baguette-k készítői, a Marmorstein pékség vezeti.

Vegyespolc: kávé, tea, fűszer, olaj, ecet, szakácskönyv

Itt található minden, ami máshova nem fért el: fűszerek, olajok, kávé, tea és sok minden más, amitől az élet igazán édes vagy éppen tüzes lesz. Az itt kapható szakácskönyvekből pedig ötleteket meríthetsz a vásáron beszerzett portékák hasznosításához. A szekció vezetője a Hónap ajándéka, a WAMP Spájz egyik oszlopos tagja és vegyes finomságok forgalmazója.

WAMP Spájz - A gasztro vásár
Helyszín: Millenáris B csarnok
Időpont: 2011. november 26-27, 10:00-18:00
További információk itt!
Ezt is szeretjük