Béta-glükán, immunrendszered védelmezője (x)
Egyáltalán nem lehetetlen, hogy erős és egészséges immunrendszerrel vészeld át az őszi és a téli hónapokat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szervezeted védőpajzsa, az immunrendszer megfelelő működését sokféle módon tudod elősegíteni, többek között egy mind ismertebbé váló hatóanyaggal, a béta-glükánnal.

Mi is az a béta-glükán?

Bár a hagyományos gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza, igazából csak most kezd közismertté válni a béta-glükán jelentősége az egészség megőrzésében.

Ez a manapság újdonságnak számító természetes, összetett szénhidrát egyes gombákban és élesztőgombákban, valamint néhány gabonafélében található meg. Áldásos hatása rendkívül szerteágazó, ám legfontosabb erénye a test önvédelmi vonalának, az immunrendszernek az erősítése.

Az immunrendszer fontossága

Miért fontos az immunrendszer egészséges működése? Azért, mivel, ha az immunrendszerünk egészséges, akkor mi magunk is egészségesek vagyunk, és szervezetünk nagyobb eséllyel tudja felvenni a harcot az egyes vírusok, baktériumok ellen.

Az immunrendszert speciális sejtek és szervek összetett hálózata alkotja, amelyek védik a szervezetet az idegen behatolókkal szemben. Az első védelmi vonalat az immunsejtek, a makrofágok jelentik, amelyek figyelmeztetik és mozgósítják a védekezőrendszert, elfogják és elnyelik a szervezetre veszélyes összes idegen anyagot, felismerik és elpusztítják a mutáns sejteket.

Ha a mechanizmus megfelelően működik, eredményesen veri vissza a baktériumok, a vírusok, a gombák és más kórokozók támadását. Ha viszont legyengül, akkor a testünk védtelen lesz a betegségekkel szemben.

Amennyire fontos szerepet tölt be az immunrendszer, annyira kiszolgáltatott a mindennapi hatásoknak. A stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az alváshiány, az élelmiszerekben lévő tartósítószerek és a környezetet szennyező anyagok mind-mind legyengíthetik. Ezért a védelmi rendszernek magának is védelemre és erősítésre van szüksége.

Ebben segíthet többek között a rendszeres testmozgás - napi 30 perc -, a kiegyensúlyozott, egészséges étrend - gyümölcsben, zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, zsírszegény tejtermékekben, telítetlen zsírokban és sovány fehérjékben gazdag -, a stressz kerülése és az elegendő - napi 7 óra - alvás. Csodát tesz vele, ha pozitívan gondolkodunk, jókat nevetünk, sőt az is, ha szerelmesek vagyunk. Ezek ugyanis mind serkentik a működését.

A béta-glükán hatásai

A béta-glükán kiváló példa arra, hogy szervezetünk védekezőképességét teljesen természetes hatóanyagokkal is erősíthetjük. A béta-glükán serkenti az immunrendszert, fokozza a szervezet védekezőképességét, és hozzájárul a felső-légúti rendszer egészséges működéséhez. Ezekben a nyirkos, hideg hónapokban pedig különösen fontos, hogy védjük immunrendszerünket és elősegítsük a felső-légutak egészségének megőrzését.

Mivel a béta-glükán a szervezet védekezőképességét erősíti, mindenkinek szüksége van rá, hiszen ki ne szeretné megvédeni az egészségét. Különösen ajánlott a fertőzésveszélyes őszi és téli hónapokban, fokozott stresszel, energiahiánnyal és kimerültséggel járó időszakokban, antibiotikumok szedésekor, valamint egzotikus országokba történő utazás előtt.

Tehát a béta-glükán nemcsak az influenza és a megfázás szezonját segít átvészelni, hanem hozzájárul az általános jó egészséghez és közérzethez is.(%oldalmero(510577, 416146)%)

Ezt is szeretjük