Világsztárok Veszprémben!

Grammy-díjas zenészek július 27-étől

Az idei VeszprémFest zenei programja színesebb, mint eddig.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű kulturális fesztivál a királynék városában, mely eddig Veszprémi Ünnepi Játékok néven volt ismert. Idén is világsztárok érkeznek a július 27-30-ig tartó eseményre a világ minden tájáról: Szenegál, Brazília, Nagy-Britannia, Skandinávia és természetesen Magyarország is képviselteti magát.

VeszprémFest július 27-30.

Gilberto Gil - Július 27. szerda, 21.00

A Grammy-díjas brazil énekes, gitáros, dalszerző 1942-ben született Bahia államban. 30 éves pályafutása alatt 50 lemeze jelent meg, melyek közül 12 aranylemez, öt platinalemez lett. Eddig hét Grammy-díjjal jutalmazták és több, mint négymillió albuma kelt el világszerte. Az idei VeszprémFest-en a 2010-es Fé na Festa c. albumot mutatja be.

Incognito és Nils Landgren – Július 28. csütörtök, 20.00

Nils Landgren 1956-ban Svédországban született. A Nils Landgren Funk Unit 1992-ben debütált színpadon és ekkor készült első lemezfelvételük is. Számtalan albumot jelentetett meg eddig, köztük a: Live in Stockholm, Fonk da World, 5000 miles, Funky ABBA vagy a legújabb Funk For Life című korong, melynek bevételeiből a Nairobiban élőknek segít.

A 13 tagú Incognito nevű londoni zenekar immár harminc éve töretlen népszerűséggel képviseli az acid jazz műfaját. Az 1990-es évek legmeghatározóbb táncos, funk-os acid jazz zenekarában fennállása óta több mint 1500 zenész fordult meg, de az időről-időre megújuló csapat ugyanolyan elementáris erővel játssza a funky-t, mint régen.

Concerto Budapest Snétberger Ferenccel és az Amadindával - Július 29. péntek, 21.00

A Concerto Budapest ma Magyarország legdinamikusabban fejlődő, legfiatalabb nagyzenekara. A mai Concerto Budapest jogelődje, a Postás Zenekar 1907-ben alakult. A fővárosi bemutatkozás után az együttest a húszas évektől rádióközvetítések tették ismertté. A kisérletező, újító zenekar most Snétberger Ferenccel és az Amadindával lép színpadra két nagyszerű spanyol szerző darabjának átiratával.

Snétberger Ferenc gitárművész és zeneszerző 1957-ben Salgótarjánban született. Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco épp úgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában és Indiában is. Szólistaként, duóban - többek között Markus Stockhausennel, nagyzenekarral, vonósokkal, és Bobby McFerrin partnereként is színpadra lépett, utóbbival először a VeszprémFest 2004-en.

Az Amadinda együttes 1984-ben alakult, tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezték tanulmányaikat. Az elmúlt 25 évben aktívan együttműködtek olyan világszerte ismert művészekkel mint Kocsis Zoltán, Kurtág György, Keller András és James Wood. A velük való munka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára az Amadindát az egyik legeredetibb ütőhangszeres együttesként tartja számon a világ szakmai közvéleménye.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Youssou Ndour - Július 30. szombat, 21.00

Az 1959-ben, Dakarban született muzsikus az egyik legnépszerűbb afrikai előadó. Youssou Ndour a legismertebb szenegáli zenei irányzat a mbalax első számú képviselője. Eddig csaknem harminc szólóalbumot készített, és legalább ugyanennyin szerepelt közreműködőként. A 2004-ben megjelent Egypt című lemeze Grammy-díjat kapott. A VeszprémFest közönsége a 2010-es Dakar – Kingston című albumából hallhat ízelítőt.

VeszprémFest
Helyszín: Veszprémi Vár 8200 Veszprém Óváros tér 22.
Időpont: 2011. július 27-30.
Jegy: jegyedet itt válthatod meg.
Ezt is szeretjük