Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)
Margaret Island, 30Y, Punnany Massif, Electric Swing Circus a VIDOR Fesztiválon!

vidor-feszt-uj-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

15 év után arculatot vált a VIDOR Fesztivál. A vígjátékok legjavával, ingyenes koncertekkel, külföldi és hazai sztárokkal, és közel 300 ingyenes programmal hosszabbítják meg a nyarat Nyíregyházán. 

A nagyszínpadon olyan ismert külföldi együtteseket láthat és hallhat majd a közönség, mint az Electric Sing Circus - Nagy-Britannia, a Fanfare Ciocârlia - Románia, az Amadou & Mariam - Mali, vagy a fesztivál első napján hazánkban először bemutatkozó Rumbanamá  - Kuba-Kongó-Spanyolország-Franciaország. Ugyancsak a nagyszínpad headlinerei között találják majd a hazai könnyűzenéből ismert zenekarok neveit: Punnany Massif, 30Y, Irie Maffia, Žagar, Hiperkarma, Margaret Island. A tavalyi felhozatal csakugyan észbontó volt, a 2017-es VIDOR Fesztivál legjobb pillanatait itt meg is nézheted:

Ingyenes koncertek 9 napon át

A Kisszínpad előadói között hazánkban olyan ritkán fellépő művészek is bemutatkoznak, mint a Dil Mastana - India - Ábrahám Judit közreműködésével, az EZZA - Niger-Franciaország -, vagy a Vołosi - Lengyelország. A hazai világzene képviseletében a VIDOR vendége lesz többek között a Dresch Vonós Quartet, a Buda Folk Band, a Tárkány Művek, a Cimbalom Duo, valamint a Csángálló.

– Megújult arculattal és a külföldi sztárok mellett idén még több népszerű magyar zenekarral várjuk a vidorgókat. A fesztivál eredeti célkitűzése természetesen továbbra sem változik:  a programok 90%-a ingyenesen látogatható  – nyilatkozta Kirják Róbert, a fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.  

Kirják Róbert a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, Bige László a fesztivál főtámogatója
Kirják Róbert a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, Bige László a fesztivál főtámogatója

A fellépő művészekként olyan nagy nevek jönnek, mint Kern András, Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Trokán Péter, Kovács Patrícia, Mácsai Pál, Mucsi Zoltán, Dobó Kata, Pokorny Lia, Szulák Andrea és Nemcsák Károly.

Az előadások címeiről az ingyenesen terjesztett műsorfüzetekből, is lehet tájékozódni, illetve a VIDOR Fesztivál telefonos applikációjának segítségével ki-ki könnyedén bővebb információhoz juthat a versenyprogrammal kapcsolatban. A fesztivál részletes műsorfüzetét pedig itt eléred.

A legnagyobb nevettetők

A 2017-től Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész vezeti a VIDOR-zsűrit. Idén is a magyar színházművészet kiváló műhelyeiből érkeznek az előadások, amelyek közül csak néhánynak fogja a zsűri a díjakat odaítélni. Köztük akadnak nagy múltúak is, mint a Vígszínház, a József Attila Színház, a Karinthy Színház, a Nemzeti Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Olyan fiatalabb, de ugyancsak országos hírű alkotóközösségek is jönnek, mint az Orlai Produkciós Iroda, a Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház, a Jászai Mari Színház - Népház, a Játékszín vagy a Rózsavölgyi Szalon Arts & Cafe. Mellettük egészen új, de máris nagy figyelmet kiérdemelt csapatok is megtalálhatóak a nevezettek között, mint a budaörsi Latinovits Színház, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Dumaszínház, a FÜGE Produkció vagy éppen a Vádli Alkalmi Színházi Társulás.  

A fesztivál 16. alkalommal várja ingyenes koncertekkel a közönséget Nyíregyháza Kossuth terén és környékén
A fesztivál 16. alkalommal várja ingyenes koncertekkel a közönséget Nyíregyháza Kossuth terén és környékén

A szerzők között a régi nagy nevettetők - Woody Allen, Ray Cooney -, és kortárs magyar szerzők - Háy János, Székely Csaba, Szabó Borbála és Vinnai András - darabjaiból egyaránt láthat a közönség. A rendezők között találhatunk külföldi művészt - Viktor Rizsakov, Alexander Bargman -, a magyar színházi világban évtizedek óta dolgozó alkotót - Verebes István, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Karinthy Márton -, filmrendezőt, színész-rendezőt, és a fiatal generáció képviselői - Göttinger Pál, Borgula András - mellett még írót is Vinnai András személyében.

Mindez 9 napon keresztül, az év legvidámabb hetén, Nyíregyházán augusztus 25. és szeptember 2. között a Móricz Zsigmond Színház szervezésében!

Nem megfeledkezve azokról az állandó programokról, amelyek nélkül nem lehetne elképzelni egyetlen VIDOR-forgatagot sem, minden érdeklődőt szeretettel várnak a gyerekelőadások, bábszínházak, bohócdoktorok, dumaszínházak, utcaszínházi előadások, táncházak, irodalmi estek, képzőművészeti kiállítások, komolyzenei koncertek, artisták, pantomimesek, karikaturisták, élő szobrok, mutatványosok és tűzzsonglőrök.

Ezt is szeretjük