Állást keresel? 3 dolog, amit azonnal tüntess el a Facebookról, mert nem vesznek fel
Már a keresgélési fázisban keresztbe tehet az internet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az internet nagyon hasznos és mára szinte nélkülözhetetlen dolog, a vele járó információáradatnak néha megvannak a hátrányai is.

Ha jelentkezel egy állásra, az önéletrajzodban megadott adatok alapján a munkaadó könnyedén rád találhat a világhálón, azon belül is a Facebookon, és ha nem tetszik neki, amit lát, már el is buktad az állást. Elmondjuk, mire vigyázz!

Szabadidős képek

Fokozott figyelemmel és óvatossággal kell megválogatnod a képeidet. Azok a fotók, amelyek komolytalan helyzetben, vicces pózban ábrázolnak téged, netán fürdőruhában vagy lenge nyári öltözetben látszol rajtuk, megakadályozhatják, hogy megkapd a munkát. Ezeket töröld le, vagy legalábbis rejtsd el a nyilvánosság elől!

Akkor is légy résen, ha valamelyik ismerősöd bejelöl egy képen. Nézd meg, hogy publikus-e a fotó, és ha úgy ítéled meg, hogy rossz fényt vethet rád, távolítsd el róla a nevedet, vagy rejtsd el az idővonaladról, esetleg kérd meg az ismerősödet, hogy törölje a képet.

Ha a Facebook valóságos lenne

Nézd meg, mi történne, ha a közösségi oldalak nem csak a világhálón léteznének!

Kendőzetlen vélemény

Mindenkinek megvannak a maga nézetei, amiket tiszteletben kell tartani, de az semmiképpen sem szerencsés, ha az interneten hangoztatod a politikai, vallási meggyőződésedet, különösen, ha azt esetleg nem túl visszafogott stílusban teszed.

Lehetőleg a volt munkahelyedet, főnöködet se szidd a Facebookon, mert ez biztos sikertelenséghez vezet! Ezeket a dolgokat jobb megtartani magadnak, ismerőseiddel pedig élőszóban megosztani, mert ez nem tartozik mindenkire, ráadásul rossz fényt vethet rád.

"Minden tökéletes"

Tudatosan kell szerkeszteni a facebookos adatlapot, ám vigyáznod kell, hogy ne ess át a ló másik oldalára, és ne áraszd el az üzenőfalad az olyan posztokkal és képekkel, amelyekről sugárzik, hogy mindenáron pozitív képet akarsz festeni az életedről és magadról. Alkalmazd a kevesebb több elvét, ügyelj a biztonságra, és találd meg az arany középutat a valóságshow-szerű adatlap és a titkolózás között!

Szabályozd a láthatóságot!

Nem árt óvatosnak lenni, és csak azokkal megosztani a posztjaidat és az adataidat, akik már a jóváhagyásod után az ismerőseid közé kerültek. Persze nekik sem érdemes minden apró részletet feltárni, de még mindig biztonságosabb, mintha teljesen nyilvános lenne az adatlapod.

Az adatvédelmi beállításoknál összességében változtathatod meg azt, hogy ki számára elérhetők a megosztásaid, de egy adott posztnál a Küldés gomb mellett külön-külön is eldöntheted, hogy ki láthassa azt.

Ezt is szeretjük