A veséjét adta az Uber-sofőr ismeretlen utasának: igazi csoda a történetük

Mindkét férfi élete gyökeresen megváltozott az autóút során.

GettyImages-1439788224
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az "élet ajándékát" adta egy jólelkű Uber-sofőr az ismeretlen utasának, miután hazaszállította őt a kórházból, írja a Daily Mail.

A 71 éves utasnak ugyanis sürgősen szüksége volt egy új vesére a túléléshez, amit a sofőr meg tudott neki adni. A két férfi története igazi csoda.

Vesedonor Uber-sofőr

Tim Letts, a 31 éves Uber sofőr egy nap a New Jersey-ben található Christiana kórház dialízisközpontjánál vett fel egy utast. Akkor még egyikük sem tudta, hogy az autóút mindegyikük életét gyökeresen meg fogja változtatni. 

Bill Sumielnek, a 71 esztendős utasnak ugyanis égető szüksége volt egy új vesére. Bill megosztotta az egészségügyi problémáit Timmel az autóút során, de arra egyáltalán nem számított, hogy az Uber-sofőr egyszer csak felajánlja neki az egyik veséjét. 

"Körülbelül félúton hazafelé, miután végigbeszéltük az addigi utat, Tim egyszer csak felém fordult, és azt mondta, hogy szerinte Isten ültetett be az autójába" - idézte fel a történteket Bill Sumiel az ABC6 Newsnak.

A sofőr azt mondta Billnek, hogy neki adja a veséjét, ha felírja a nevét és a telefonszámát. Bill szinte sokkot kapott a hihetetlen ajánlattól, úgy remegett a keze, hogy alig tudta felírni Tim adatait. 

Ahhoz, hogy egy transzplantáció sikeres legyen, a két fél vércsoportjának és szövettípusának passzolnia kell, és összeférhetőségi próbát kell tenniük. A vizsgálatok szerencsére megállapították, hogy Tim megfelelő donor lehet a 71 éves férfi számára. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az eset két éve történt, Tim és Bill azóta életre szóló barátok lettek. Sumiel úr valóságos csodának tartja a két évvel ezelőtti Uber-útját:

- Azzal, hogy kaptam egy új vesét, az élettel ajándékoztak meg, és emiatt nagyon szerencsésnek érzem magam. Az életem szinte teljesen visszatért a normális kerékvágásba. Újra tudok hinni a csodákban - fogalmazott a férfi.

Egymás melletti kórteremben kaptak új szívet: nem gondolták, hogy néhány év múlva egymásba szeretnek

Az új szívek nemcsak megmentették a fiatalok életét, de a szerelmet is meghozták számukra.

Ezt is szeretjük