Végtörlesztés üdülőkre: nyaralótulajdonos MSZP-s képviselők harcolták ki
Összefogott az MSZP és a Fidesz. A nyolc szocialista kezdeményező közül háromnak van nyaralója.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a Magyar Szocialista Párt kezdetben elutasította a végtörlesztést, sőt, indítványt is nyújtott be annak érdekében, hogy a képviselők ne élhessenek a lehetőséggel, hétfőn mégis előálltak egy olyan javaslattal, mely az igénybe vevők körét kiterjeszti.

Itt még azt kérte az MSZP, hogy a képviselőknek ne járjon, MTI Fotó: Kovács Attila

Az indítvány szerint végtörlesztést egyebek mellett a nyaralókra is lehet majd kérni.

A módosítót a Fidesz és a KDNP egyaránt támogatta, a Jobbik és az LMP pedig nemet mondott rá. Az indítványt Simon Gábor, Tóth Csaba, Kiss Péter, Pál Tibor, Garai István Levente, Gúr Nándor és Varga László jegyzi.

A 2010-es vagyonnyilatkozatok alapján az indítványt benyújtó nyolc képviselő közül háromnak van üdülője: Simon Gábornak Balatonszemesen, Kiss Péternek Fonyódon, Pál Tibornak pedig Tasson. Ezeknek a képviselőknek viszont - szintén a vagyonnyilatkozatuk alapján - devizahitelük nincs.

A módosító pontos szövege szerint az otthonvédelmi törvény azzal egészül ki, hogy lakóingatlannak minősül a lakás céljára létesített és az ingatlan-nyilvántartásban lakóépület, lakóház vagy lakás, társas üdülő és üdülő megnevezéssel nyilvántartott vagy ilyenként feltüntetésre váró épület, továbbá építési engedéllyel épült, de még használatba vételi engedéllyel nem rendelkező lakóépület, lakóház vagy lakás, valamint az ingatlan-nyilvántartásban tanyahelyként, tanyaként feltüntetett lakás céljára szolgáló épület is.

Azért kell, mert vannak, akik a nyaralójukban laknak

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert olyan ingatlanok is szolgálnak lakás céljára, melyeket az ingatlan-nyilvántartásban az elhelyezkedésük miatt nem lakóházként tüntetnek fel.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője kérdésünkre, hogy mi történt, a végtörlesztést eddig nem támogató MSZP miért nyújt be ilyen jellegű módosítókat a törvényhez, közölte: a párt úgy vélekedik, hogy, ha már van a végtörlesztés, akkor igyekeznek olyan módosító indítványokat benyújtani, melyeknek hála minél többen igénybe tudják venni a lehetőséget.

Felvetésünkre, hogy eszükbe sem jutott, hogy ezzel a módosítóval egyebek mellett azokat a vagyonos embereket fogják támogatni, akik nem 100 ezer forintból élnek, hiszen akkor nem tudnak egy nyaralóra beruházni, a szóvivő kitérő választ adott. Mint mondta, céljuk immáron az, hogy módosító indítványaikkal minél több ember érhesse el a végtörlesztést.

Ezt is szeretjük